Stacks Image 128

Nyheter fra Thailand - levert av NRK

My RSS Feed

 • Sultestreikende aktivist døde i fengsel
  En thailandsk aktivist som sultestreiket, er død etter å ha nektet å ta imot næring, opplyser thailandske myndigheter. Netiporn Sanae-Sangkhom fra den prodemokratiske gruppen «Thaluwang» hadde vært fengslet siden januar. 28-åringen ble holdt fengslet før rettssaken mot henne skulle starte etter at hun angivelig hadde vært delaktig i en protest mot en kongelig bilkortesje. Straffene for fornærmelse av kongefamilien er svært strenge i Thailand. Flere av paragrafene har en strafferamme på 15 år. Sanae-Sangkhom startet sultestreiken kort tid etter at hun ble pågrepet, som en protest mot det thailandske rettssystemet. Etter å ha nektet å motta mineraler og vitaminer, døde hun av hjertestans tirsdag formiddag lokal tid. (NTB)
  14 May 14 2024
  Thailand
  1.16882600
 • Hetebølge har tatt livet av titalls mennesker i Thailand
  En hetebølge, som har vart i flere uker, har tatt livet av over 60 personer i Thailand. Så langt i år har nesten dobbelt så mange personer dødd av heteslag i Thailand sammenlignet med i fjor. Hittil har dette vært dødsårsaken for 61 personer, mot 37 i hele 2023. Gradestokken har vist 44 grader i de nordlige delene av landet. Det varme været gjør at thailandske helsemyndigheter har sendt ut advarsler på nær daglig basis de siste ukene. Regntiden har latt vente på seg i Thailand i år. Istedenfor er det hetebølger som har preget værbildet. Stormer har truffet de sørlige delene av landet den siste uken, som har gitt lavere temperaturer, men myndighetene advarer om mulig flom. (NTB)
  10 May 10 2024
  Thailand
  1.16877626
 • Minst 30 døde etter hetebølge i Thailand
  Onsdag ble det målt drøyt 40 varmegrader i Bangkok, men senere i uka venter myndighetene at temperaturen kan stige til minst 52 varmegrader. Ifølge helsedepartementet i Thailand har ekstrem hete hittil i år krevd minst 30 liv i Thailand, mot 37 i hele fjor. April er vanligvis den varmeste måneden i Thailand og andre land i regionen, men er i vår unormalt varm blant annet som følge av værfenomenet El Nino.
  25 April 25 2024
  Thailand
  1.16858654
 • Thailand ett steg nærmere likekjønnet ekteskap
  Underhuset i det thailandske parlamentet godkjente onsdag et lovforslag om å tillate likekjønnet ekteskap, melder Reuters. Dermed er Thailand et steg nærmere å bli det tredje landet i Asia som åpner for likekjønnet ekteskap. Lovforslaget trenger både godkjenning i Senatet og tilslutning fra den kongen, før det kan bli lov.
  27 March 27 2024
  Thailand
  1.16822918
 • Thailandsk opposisjonsleder lover å forsvare partiet sitt med «nebb og klør»
  Thailands opposisjonsleder og tidligere statsministerkandidat sa tirsdag at hans parti, Move Forward Party, «vil kjempe med nebb og klør» for sin fremtid. Partiet kan oppløses og ledere bli utestengt fra politikken, etter at landets grunnlovsdomstol forrige måned sa at deres plan om å endre en lov om kritikk av monarkiet «underminerte kronen». Pita Limjaroenrat sa at partiet «kunne være broen» som skaper en «ny politisk konsensus» i landet. – I stedet for å se på oss som et valg for folket og fienden til parlamentet, bruk oss som en bro, sa han til Reuters i et intervju.
  27 February 27 2024
  Thailand
  1.16779970
 • Thailands eksstatsminister i godt humør etter prøveløslatelse
  Thailands eksstatsminister Thaksin Shinawatra ble prøveløslatt 13. februar og er fremdeles svak, men i godt humør. Det opplyser landets statsminister Srettha Thavisin lørdag, ifølge Reuters. Thavisin skal ha vært på besøk hos eksstatsministeren, men den nåværende statsministeren skal ikke ha snakket om hvordan eksstatsministeren skal hjelpe landet fremover. 74 år gamle Thaksin Shinawatra er en av Thailands mest kjente politikere og har sonet et år i fengsel for maktmisbruk og interessekonflikter. Han kom tilbake til Thailand sommeren 2023 etter 15 år i eksil og har etter prøveløslatelsen blitt behandlet på politisykehus. Han ble prøveløslatt sammen med rundt 930 andre som har fått omgjort dommene sine.
  24 February 24 2024
  Thailand
  1.16776847
 • Thailands eksstatsminister er prøveløslatt
  Thailands eksstatsminister Thaksin Shinawatra er prøveløslatt, melder Reuters. Thaksin, som er milliardær og en av Thailands mest kjente politikere, fikk behandling på et politisykehus. Han soner ett år i fengsel for maktmisbruk og interessekonflikter. Rundt 930 fengselsinnsatte i Thailand har fått omgjort dommene sine til betinget. Thaksin ble fraktet vekk fra sykehuset i en bil sammen med sin datter. 74-åringen kom tilbake til Thailand sommeren 2023 etter 15 år i eksil.
  17 February 17 2024
  Thailand
  1.16768261
 • Thailands eksstatsminister settes fri søndag
  Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra får prøveløslatelse fra fengsel på søndag, det sier den nåværende statsministeren. Det melder AFP. Thaksin, som er milliardær og en av Thailands mest kjente politikere, for tiden får behandling på et politisykehus. Han soner et år i fengsel for maktmisbruk og interessekonflikter.
  17 February 17 2024
  Thailand
  1.16767668
 • Thailands tidligere statsminister prøveløslates
  Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra får prøveløslatelse fra fengsel, opplyser landets justisminister tirsdag. Det kan skje allerede i helga. – Rundt 930 innsatte, blant dem Thaksin, vil få dommen omgjort til en betinget. Han er i gruppa der de er alvorlig syke eller over 70. Han vil bli automatisk løslatt etter seks måneder, sa justisminister Tawee Sodsong tirsdag ifølge AFP. Reuters skriver at Thaksin, som er milliardær og en av Thailands mest kjente politikere, for tiden får behandling på et politisykehus. Han soner et år i fengsel for maktmisbruk og interessekonflikter. (NTB)
  13 February 13 2024
  Thailand
  1.16760572
 • Dømt til 50 års fengsel i Thailand for majestetsfornærmelser
  Den 30 år gamle mannen ble først dømt til 28 års fengsel, men ble i ankesaken funnet skyldig i ytterligere 11 punkter. Bakgrunnen for den strenge dommen var at mannen hadde publisert monarki-kritiske innlegg på sin personlige Facebook-profil. (NTB) Dommen på 50 år falt torsdag i en ankedomstol i den nordthailandske byen Chiang Rai, og skal være den lengste noensinne i sitt slag. Mannen vil anke dommen til landets høyesterett, ifølge organisasjonen Thai Lawyers for Human Rights (TLHR).
  18 January 18 2024
  Thailand
  1.16722172