BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailand Post med ny frimerkeserie for å hedre thaimassasjeThailand Post har lansert et nytt sett med frimerker under serien "Reusi Dat Ton" (Thai Hermit Exercise) for å feire "Nuad Thai" eller Thai massasje, som ble kåret til Thailands immaterielle kulturarv for menneskeheten av Unesco i 2019.

Lanseringen i dag, fredag, er også valgt for å markere Thai Heritage Conservation Day, som faller 2. april hvert år.

Øvelsene er en serie strekk som tradisjonelt har blitt brukt for å lindre smerter. Holdningene er avbildet i statuer på Wat Phra Chetuphon (Wat Pho) som ble plassert der under kong Rama III (1824-1851).

(pf) Kilde: Nation Thailand Kommentér

Thailansk baht er den sørøst-asiatiske valutaen med størst svekkelseEn stor nedgang i internasjonale turistankomster og mangel på -inntekter merkes nå også på den thailandske baht, som svekkes i første kvartal.

Den thailandske bahten hadde den svakeste utvikling blant vanlig omsettede sørøstasiatiske valutaer i løpet av første kvartal.

Baht-en svekket seg 4% mot amerikanske dollar til 31,24, ifølge Refinitiv data. Fallet skilte seg ut fra andre regionale valutaer, som imidlertid også var i tilbakegang. Onsdag 30. mars nådde baht-en det laveste nivået på omtrent et halvt år.

Thailands hadde et underskudd på 1,4 milliarder dollar i fjerde kvartal 2020 fra et overskudd på 6,6 milliarder dollar i tredje kvartal og 11,5 milliarder dollar i samme periode året før. Det var første gang Sørøst-Asias nest største økonomi har registrert et underskudd siden tredje kvartal 2014, ifølge Bank of Thailand.

(we) Kilde: NikkeiAsia

 Kommentér


Thaiene oppfordres til å gifte seg eller stifte familie og få barnThailands fallende fødselsrate antas å skylde tilgjengeligheten på prevensjon, kulturelle endringer og det forhold at flere kvinner er i arbeid. Utviklingen bekymrer myndighetene.

Derfor er det nå lanserte en ny kampanje som skal bidra til å stoppe Thailands fallende fødselsrate. Kampanjen «Singles Meeting» vil hjelpe single i Thailand til å møte nye mennesker, med vekt på kvalitet eller rettere sagt «quality singles». Lanseringen av kampanjen fremhever at bare 53,9 prosent av thailene er gift, til tross for 63,3 prosent av thaiene sier at de ønsket å gifte seg eller i det minste være i et forhold.

Siden de fleste thaier fremdeles leter etter «Den rette» er den nye kampanjen er statt igang for å prøve og endre dette ved å bringe single mennesker sammen, melder Bangkok Biz News.

På siden av singelkampanjen lanseres «For Baby», en kampanje som skal bidra til å øke bevisstheten blant nygifte par om viktigheten av å gjennomgå helsekontroller før du prøver en baby. Denne kampanjen tar sikte på å oppmuntre par til å gå til helsekontroller for å sikre at en eller begge partnere ikke bærer noen genetiske eller seksuelt overførbare sykdommer.

(we) Kilde: Reuters


 Kommentér

Nå 7 dagers karantene ved innreise til Thailand, forutsatt riktig vaksineDen thailandske regjeringen har nå gitt ut sine siste retningslinjer og krav til utenlandske turister som ønsker å tilbring tid i landet. Fra 1. april er karantenetiden redusert til 7 dager for utenlandske turister forutsatt riktig vaksine.

Reisende som ennå ikke har blitt vaksinert, må gjennomgå 10 dagers karanten, mens reisende fra noen afrikanske land fortsatt er pålagt å gjennomgå 14 dager med obligatorisk karantene.

Ifølge et innlegg i Royal Thai Government Gazette, må «vaksinerte turister kunne bevise at de har blitt vaksinert med en vaksine, godkjent og registrert med MoPH eller godkjent av WHO, ikke mindre enn 14 dager før reisedato. De må imidlertid komme fra land uten mutert stamme av SAR-CoV-2-virus som kunngjort og kontinuerlig oppdatert av MoPH».

Den thailandske regjeringen har også gitt ut en liste over godkjente vaksiner:
  • RS-CoV-2 vaksine (CoronaVac) av Sinovac (2 doser nødvendig); 
  • AZD1222 av AstraZeneca / Oxford (2 doser nødvendig); 
  • AZD1222 av SK BIOSCIENCE - AstraZeneca / Oxford (2 doser nødvendig) 
  • BNT162b2 / CORMIRNATY - Tozinameran (INN) av Pfizer / BioNTech (2 doser nødvendig) 
  • Covishield (ChAdOx1_nCoV19) av Serum Institute of India (2 doser nødvendig) 
  • Ad26.COV2.S av Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson (1 dose nødvendig) 
  • mRNA-1273 av Moderna (2 doser nødvendig). 
De som ikke er i stand til å gi et gyldig vaksinesertifikat, et originalt papir eller en utskrift av et online vaksinesertifikat, til International Port Health Control ved ankomst, må i karantene i 10 dager.

(we) Kilde: Tourism Authority of Thailand


 Kommentér

Hvordan spare penger på strømegningen i den varme sesongen i Thailand?April og mai vanligvis er toppmåneder for energiforbruk i Thailand. Hvis du prøver å holde huset litt kjølig ved å ha klimaanlegget i gang i noen få ekstra timer hver dag, vil det øke energiforbruket, og du vil få en betydelig økning på strømregningen.

Og nå som skoleferien er i ferd med å starte og flere velger å jobbe hjemmefra, kan du ende opp med å bruke enda mer strøm enn du ville gjort normalt på denne tiden av året.

I et forsøk på å prøve å hjelpe folk med å redusere strømforbruket, har Metropolitan Electricity Authority kommet med noen enkle tips som alle bør følge for å holde strømregningene nede.

I en rapport fra Daily News sa MEA at å ha igang en 12.000 BTU air-con når det er 35C koster det 0,69 enheter per time eller 2,69 baht og med 7 timer i døgnet blir det 646 baht i månenden. Imidlertid, hvis temperaturen når 41C, vil regningen øke med rundt 14 prosent, eller 93 baht og 739 baht i måneden.

For å bidra til å holde strømregningene nede i den varme sesongen, råder MEA folk til å sette klimaanleggene sine på 26 gradr for å sikre best ytelse.

Et regelmessig vedlikeholdt klimaanlegg vil også fungere mer effektivt, og MEA anbefaler huseiere å sørge for at de renser klimaanleggene sine minst to ganger i året. Til slutt, hvis det er mulig, bruk en vifte i stedet for luftkondisjoneringen siden den bruker mindre strøm.

(we) Kilde: Thaivisa Kommentér


Drosjenes levetid forlenges fra 9 til 12 årLevetiden for Thailands drosjepark er forlenget fra ni til 12 år. Dette framkommer i en kunngjøring i Royal Gazette i går, onsdag. 

Kunngjøringen, undertegnet av generaldirektør for departementet for landtransport, Jirut Wisanjit, bestemmer at drosjer med mindre enn sju seter er registrert fra 26. desember 2008 til 31. desember 2020, vil ha en levetid på 12 år.

Tiltaket ble godkjent av kabinettet i september 2020 i et skritt for å redusere den økonomiske byrden for taxiene under pandemien.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér

Munker ved Bangkok-templene i kø for vaksinasjonMunker i det berømte Wat Traimit Withayaram Worawihan (Traimit-tempelet) i det sentrale Bangkok og templene i nærheten ble koronavaksinert av en mobil vaksinasjonsenhet fra landets helsedepartement i går, onsdag.

Den første dosen ble satt på templets abbed, Thongchai Thammachayo (bildet), som også er medlem av Sangha Supreme Council of Thailand.

Totalt 151 munker fra Traimit Temple i Samphanthawong-distriktet og templer i nærheten ble vaksinert onsdag. Munker over 60 år vil motta AstraZeneca vaksinen mens de i alderen 18 til 59 år vil få Sinovac vaksinen.

Etter vaksinasjon måtte de vaksinerte hvile i 30 minutter for å se etter bivirkninger fra vaksinen. Så langt har ingen munker rapportert om bivirkninger.

Stedfortredende helseminister Satit Pituthecha sa til munkene at selv om de vaksinert må de opprettholde alle nåværende smittevarnstilrtak.

I Traimit Temple finnes Phra Phuttha Maha Suwanna Patimakon, en 3 meter høy Buddha i gull, kjent som Phra Sukhothai Traimit. Den sittende statuen i Sukhothai-stil veier over fem tonn og ble dekket med stuk i to århundrer for å skjule den sanne verdien før den ble "gjenoppdaget" på 1950-tallet. 

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér

Luftforsvaret i beredskap for å evakuere thaier fra MyanmarRoyal Thai Air Force (RTAF) gjør forberedelser for å evakuere thailandske statsborgere fra Myanmar ettersom antikuppdemonstrasjonene i landet intensiveres.

RTAF-øverstkommanderende, Airbull Suttiwan, har pålagt Wing 6-skvadronen til å klargjøre og være forberedet til å transportere thailandske statsborgere hjem fra Myanmar.

Luftforsvarets talsmann Thanat Chanampai sier i dag, torsdag, at RTAF er i beredskap for å hente thaier fra nabolandet hvis situasjonen forverres og den thailandske regjeringen gir ordre til en evakuering.

– Luftforsvaret har overvåket situasjonen i Myanmar siden demonstrasjonene mot militærkuppet dukket opp," sier talsmannen.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér


Må stabilitetsvurdere «James Bond Island»Etter at flere «sukkertopp-øyer» i kalkstein har kollapset i Thailandgulfen og i Andamanhavet må lignende fjellformasjoner i Thailand stabilitetsvurderes.


Montri Lueng-ingkasoot, i landets avdeling for mineralressurser sier idag at de fleste av fjellformasjonene i de sørlige delene av Thailand har høy risiko for erosjon, og mange av de har allerede blitt erodert av tordenvær, noe som kan påvirke sikkerheten til turister.

På grunn av strukturen på velkjente «James Bond Island» og risikofaktorene, er det en mulighet for at en del av formasjonen kan kollapse. En detaljert vurdering av bergartens strukturelle levedyktighet har imidlertid aldri blitt utført, men nå det tiden kommet. Studien skal finne sted i april og mai.

Øys som egentig bare er en holme er kjent fra James Bond filmen «Mannen med det gyldne pistol». «James Bond Island» ligger omkring 40 meter fra bredden av Khao Phing Kan, og er ca 20 meter høy. Offiselt heter holmen Ko Tapu.

En stor fjellformasjon, nær Koh Talu i Mu Koh Phi Phi nasjonalpark i Krabi-provinsen, brakk i to på grunn av sterk vind og store bølger. En annen formasjon kollapset i februar, ved Prasat Hin Pun Yod fra Khao Yai Island, i Mu Koh Phetra nasjonalpark i Satun-provinsen, og det medførte at nasjonalparken ble stengt for turister.

(pf) Kilde: Thai PBS


 Kommentér

Satt feil: Government House i Thailand utestenger kvinnelig journalistEn kvinnelig thailandsk journalist er midlertidig utestengt fra regjeringshuset på grunn av hennes påståtte negative holdning til arbeidsmiljøet der.

Det midlertidige forbudet fulgte etter en hendelse under statsminister Prayut Chan-o-chas pressekonferanse tirsdag, da statsministeren høflig spurte den aktuelle reporteren, som satt tverrbeinet med det ene benet og pekte mot pallen, om å sitte annerledes.

Mrs. Natthareeya Thaveevongs, fra statsministerens kontor, forklarte senere at reporterens holdning ikke var normal, fordi overbenet ble hevet høyt, slik at foten hennes pekte mot pallen, hvorfra statsministeren ledet pressenkonferansen.

Den kvinnelige journalisten er korrespondent for et japansk nyhetsbyrå,

(we) Kilde: ThaiPBS - Illustrasjonsfoto


 Kommentér

Thailand bygger plastveierPlastavfall resirkuleres, som kjent, til forskjellige nyttige ting, som klær og møbler. Nå, for aller første gang, har plastavfall blitt resirkulert til en strandvei.

Den første veien laget av plastavfall ligger i Noppharat Thara Beach,Mu Ko Phi Phi nasjonalpark i Krabi-provinsen i Thailand.

Brukt kaffeemballasje er knust og blandet med asfalt for å lage 10.270 kilo av plastavfallsblandingen som er brukt til 6000 kvadratmeter vei.

Prakit Wongsri-wattanakul, med en flotte tittelen nest.generaldirektør for avdelingen for nasjonalpark, vilt- og plantevern, sier at dette er den første veien i sitt slag, men håper at gjenvinningsteknologi vil bli brukt i andre nasjonalparker for å redusere plastavfall.

(pf) Kilde: Thai PBS Kommentér


Helt karantenefritt fra 1. januar 2022Den thailandske regjeringen startet i dag sin åpningsplan i fire faser for vaksinerte utenlandske turister. 

Anucha Burapachaisri, fra statsministerens kontor, sier at i den første fasen, som startet i dag, skjærtorsdag, vil hotell-karantenetiden bli kuttet til syv dagerfor vaksinerte utenlandske turister med vaksinesertifikat. De kan reise til til fem pilotprovinser: Phuket, Krabi, Phang-nga, Chiang Mai og Pattaya i Chonburi-provinsen.

I andre fase vil karantenekravene fravikes for vaksinerte utenlandske besøkende som kommer til Phuket fra 1. juli. Syv dagers karantene vil imidlertid bli opprettholdt for vaksinerte turister til andre destinasjoner.

I den tredje fasen, med start 1. oktober, vil utenlandske turister som har vaksinesertifikat, slippe karantene når de reiser til de fem nevnte destinasjonene.

I den fjerde og siste fasen, som begynner 1. januar 2022, vil landet åpne helt for vaksinerte reisende. Ingen utenlandske turister som ankommer Thailand trenger å gå i karantene hvis de er fullvaksinert og har et vaksinesertifikat fra hjemlandet. 

(pf) Kilde: Mcot/TNA


 Kommentér

Regntiden forventes tidlig i maiThailand forbereder seg på flommer ettersom regntiden forventes å starte tidligere enn normalt i år.

Myndighetene tar høyde for at regntiden kan starte tidlglig i mai måned, og de spås mer regn enn det 30-årige gjennomsnittet, ifølge Thaweesak Thanadechopol, i Royal Irrigation Department. Han spådommer basert på prognoser fra Thailands meteorologiske institutt.

Han sier at han har instruert landets ansvarlige å gi plass i magasinene når det forventes store mengder nedbør.

Alle store til middels kapasitetsmagasiner var 50% fulle etter den siste regntiden, med et samlet vannvolum på 38.348 milliarder kubikkmeter, hvorav 14.419 milliarder kubikkmeter er til forbruk.

Thailands fire hovedmagasiner, Bhumibol, Sirikit, Khwae Noi Bamrung Daen og Pasak Jolasid, lagret til sammen 9.417 milliarder kubikkmeter vann på slutten av den siste regntiden, hvorav 82% ble benyttet.

Hvis vannforvaltningsplanene for 2020 og 2021 går etter planen, vil det være tilstrekkelig med vann til forbruk til slutten av april, før regntiden begynner i begynnelsen av mai.

(pf) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Utlendinger bosatt på Phuket skal få koronavaksineUtlandske borgere bosatt på Phuket vil bli tilbudt koronavaksinasjon under regjeringens massevaksinering som nå er i gang i Phuket.

Provinsen lanserte i går et nytt elektronisk skjema hvor en kan registrere seg for å bli vaksinert (kun på thai).

Dr Chalermpong, direktør for Vachira Phuket Hospital i Phuket Town, presenterte nyheten under en pressekonferanse som ble sendt online denne dagen.

Som direktør for øyas ledende regjeringssykehus på øya, er Dr Chalermpong et sentralt medlem av Phuket Communicable Disease Committee, som er ansvarlig for å utarbeide og implementere all koronapolitikk på Phuket.

(we) Kilde: The Phuket News


 Kommentér


Thailands rødskjorteleder lover nye aksjoner for å velte regjeringenJatuporn Promphan formann i United Front for Democracy against Dictatorship (UDD), kjent som rødskjotrene, har lovet å lede en langvarig demonstrasjon, med det endelige målet å velte regjeringen til statsminister Prayut Chan-o-cha.

Jatuporn har siden løslatelsen fra fengsel i august 2018 sittet på sidelinjen og observert den politiske situasjonen og postet i går på sin Facebook-side at den politiske situasjonen i Thailand er på et kritisk punkt og at han ikke lenger kan sitte stille og bare se på, og svarer på oppfordringen fra Adul Khieuboriboon, leder for de pårørende til ofrene for "Black May"-hendelsen i 1992, om å bidra til masse demonstrasjoner.

Han sier at demonstrasjonen vil bli modellert etter "Black May"-hendelsen i 1992, der mennesker av alle politiske nyanser sluttet seg sammen for å kjempe for demokrati mot diktatur.

(we) Kilde: Thai PBS


 Kommentér

Så er det offisielt: Thailand åpner for utenlandske turister

Thailands regjering godkjente tirsdag formelt planer om å gjenåpne landet for utenlandske turister.

Den planlagte gradvise gjenåpningen vil gi redusert karantene for fullvaksinerte turister som skal til Chiang Mai, Krabi, Pattaya, Phang Na, Koh Samui og Phuket fra i morgen.

Turister som har til hensikt å besøke de ovennevnte destinasjonene, vil fortsatt måtte gjennomgå karantene, men bare i 7 dager i stedet for to ukers karantene.

Fra 1. juli vil vaksinerte turister kunne besøke Phuket uten karantene.

Hvis ordningen i Phuket viser seg å være vellykket, vil karantene bli skrinlagt i andre populære turistmål i hele Thailand, nemlig Chiang Mai, Krabi, Pattaya, Phang Na og Koh Samui fra 1. oktober.

Thailand planlegger deretter å droppe karanten for alle utenlandske turister neste år.

Den thailandske regjeringen står nå overfor et vaksinekappløp siden de tar sikte på å vaksinere rundt 70 prosent av Phukets befolkning før utenlandske turister kommer i juli.

I går sa Phukets guvernør på at han håper at så mange som 50.000 mennesker vil motta den første dosen av vaksinen innen syv dager etter at vaksinene kommer tidlig i april

Fra i morgen, 1. april vil karantene bli kuttet fra 14 (som i realiteten er 15 eller 16) til 10 dager for alle, med unntak av besøkende fra noen afrikanske land.

Den Thailandske ambassaden i Oslo postet denne informasjon på Facebook i dag, onsdag formiddag:

Den kongelige thailandske ambassaden i Oslo ønsker å informere om oppdaterte tiltak for innreise til Thailand fra 1 april 2021. (For de som ankommer Thailand fra 00.01 april 2021 (Thailandsk tid) utover. ))

Thaiborgere kan komme inn i Thailand uten krav om Fit to Fly eller Covid-19 negativt testresultat. Men for transitt i enkelte land, kan de likevel bli pålagt å fremlegge det negative testresultatet for Covid-19 Vennligst kontakt flyselskapene, du reiser, for ytterligere detaljer i denne saken.

Ikke-thailandske borgere er fritatt fra å presentere Fit to Fly-dokumenter. Men det er fortsatt obligatorisk med negativ testresultat. Helseforsikring fra thailandske forsikringsselskaper med dekning på ikke mindre enn 100,000 USD, inkludert Covid-19 behandlinger, anbefales.

Reisende fra ikke-muterte Covid-19 land, inkludert Norge og Island kan sitte i karantene ikke mindre enn 10 dager.

Reisende fra muterte Covid-19 land, nemlig Sør-Afrika, Zimbabwe, Mosambik, Botswana, Zambia, Kenya, Rwanda, Kamerun, DR Kongo, Ghana og Tanzania, er fortsatt pålagt å være i karantene ikke mindre enn 14 dager .

Reisende fra ikke-muterte land som er innehavere av vaksineattest, kan ha lov til å ha mindre enn 7 dagers karantene. Fullstendige doser med vaksine må fullføres ikke mindre enn 14 dager før ankomsten til Thailand.

For øyeblikket er kun visse vaksiner, godkjent av World Health Organization (WHO) og Folkehelseministeren i Thailand, nemlig Pfizer-BioNtech, Astra Zeneca, Serum Institute of India, Sinovac og Johnson og Johnson, akseptert.

Selvkarantene er ikke tillatt.


 

 Kommentér

Branner har skapt "Sea of Fire" i Chiang Mai’s Doi SamoengDoi Saket og Samoeng-distriktene i Chiang Mai oppdaget en RTAF-drone på en rutinemessig patruljering en lang rekke branner i nasjonale skogreservater i Pa Miang-distriktet, nå beskrevet som "Sea of Fire".

Brannmenn fra Yewfai-enheten i Royal Forest Department og landsbyfrivillige, skal med bistand fra to helikoptre og fly, ha begynt å få en viss kontroll over brannene som ser ut til å dekke et område på omtrent 4 kvadratkilometer.

Bratte- og steinete fjelllandskap og tykk bambus har skapt vanskeligheter med å få kontroll over brannene, som antas å skyldes ferdsel fra jegere på jakt etter skogens produkter.

Kilde: Thaivisa/ThaiPBS


 Kommentér


Miss Grand Myanmar blir i Thailand for sin egen sikkerhetFor sin egen sikkerhet skal Miss Grand Myanmar 2020, Han Lay, i første omgang være i Thailand i tre måneder under Miss Grand International-organisasjonens omsorg.

Nawat Itsaragrisil, Miss Grand Internationals direktør, mener at det for tiden er usikkert for henne å returnere til Myanmar.

Nawat sier at Miss Grand International-ledelsen vil dekke alle utgiftene, og vil søke om arbeidstillatelse for Han Lay, slik at hun kan jobbe lovlig i Thailand.

Han Lay uttrykker takknemlighet overfor media og det internasjonale samfunnet, som har støttet henne og Myanmar. Hun sier at folk ble mer oppmerksomme på situasjonen i Myanmar etter talen hun holdt under festivalen tidligere denne måneden.

Hun legger til at det er nødvendig for henne, som borger i Myanmar, å kjempe for rettferdighet og å be om internasjonal humanitær støtte.

– Etter talen min vet de mer om situasjonen i Myanmar, sier hun. – Før talen min visste de bare at det var et militærkupp, men de visste ikke hvor mange mennesker som ble drept eller lider i landet. Jeg vil si tusen takk for at du støtter Myanmar.

– Myanmar-borgere kan ikke gjøre noe, de kan ikke stoppe militæret. Akkurat nå etterlyser vi hjelp fra det internasjonale samfunnet, vi trenger hjelp fra FN nå, sier Miss Grand Myanmar.

(pf) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Noen skadde burmesere får komme inn i Thailand, andre sendes tilbake (video)


Omlag et dusin mennesker som flyktet fra militære luftangrep i Myanmar, fikk lov til å krysse grensen og ta seg inn i en thailandsk grenselandsby for å få medisinsk behandling, mens Thailands statsminister sier at myndighetene har bedt andre som flyktet om å vendte tilbake.

Thailand har blitt beskyldt hindre personer som prøver å flykte fra volden mot de som motarbeider Myanmars militærkupp i februar å komme inn i Thailand. Dog har Thailandsk UD benektet påstandene. Mange videoppptak, presentert på internasjonale tv-kanaler,viser imidlertid at beskyldningene stemmer.

Helsemyndighetene i landsbyen Mae Sam Laep sier at menneskene som ankom med båt over elven Salween, som markerer grensen, var etniske Karen som ble skadde i voldelige sammenstøt.

– Imidlertid sendte den thailandske hæren fremdeles tilbake de fleste av de som flyktet fra Myanmar, fordi de hadde ansett situasjonen over grensen for å være trygg, sier en anonym tjenestemann til Reuters.

Aktivister beskyldte mandag Thailand for å ha presset tusenvis tilbake til Myanmar.

(we) Kilde: Reuters


 Kommentér

Thailand planlegger nytt pensjonsfondThailand tar sikte på å lage et nytt pensjonsprogram for å støtte en aldrende befolkning, som betyr omtrent en million nye pensjonister årlig fra 2023.

Statsminister Prayuth Chan-Ocha sier det vil sikre at thailene kan få pensjonsinntekt. Regjeringen har i prinsippet godkjente et nytt nasjonalt pensjonsfond. Programmet vil være obligatorisk for alle ansatte som ikke er med i andre pensjonsordninger.

Thailands offisielle pensjonsalder er 60 år hos offentlige etater og mange selskaper. Under det nye pensjonsprogrammet skal både arbeidsgivere og arbeidstakere bidra, med minimumsinnsats på 3 til 10% av lønnen, avhengig av ansettelsestid.

(we) Kilde: Blomberg Kommentér


Se eldre saker...