BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 897

Kjøligere vær for store deler av ThailandIfølge Thailands meteorologiske institutt er det ventet vedvarende kraftig regn i den sørlige delen av landet søndag, samtidig som resten av Thailand får en kjølig dag.

Høytrykksområder eller kalde luftmasser er relativt sterke og dekker store deler av Thailand, noe som resulterer i kjølig til kaldt vær og sterk vind i de nordlige og nordøstlige regionene.

Den sentrale regionen, inkludert Bangkok og omegn, øst og øvre sør våknet opp til en kald morgen.

Værvarslingstjenesten råder innbyggerne i hele Thailand til å ta vare på helsen sin på grunn av det stadig kaldere været, og til å være forsiktige med potensielle farer som følge av tørre forhold og sterk vind.

Meteorologisk institutt forventer at temperaturen vil synke med 2-3 grader over hele landet, og advarer også om kraftig nedbør.

Departementet opplyser at den nordøstlige monsunen påvirker Thailandbukten og den nedre sørlige delen av landet, noe som vil føre til kraftig regn i enkelte områder. Folk i den sørlige delen av landet anbefales å være forsiktige med kraftig regnvær, da akkumulert vann kan føre til oversvømmelser og strømmer, spesielt i kuperte og lavtliggende områder.

Følgende sørlige provinser kan forvente kraftig regn på søndag: Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Trang og Satun.

På grunn av den sterke vinden i Thailandbukten forventes det 2-3 meter høye bølger, eller over 3 meter i områder med tordenvær. I Andamanhavet forventes det bølger på rundt en meter, og høyere i områder med tordenvær.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand