Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

ETA vil erstatte ankomstkortet - letter innkreving av ankomstskatten



Det utskjelte ankomstkortet, TM6, ikke bli tatt i bruk igjen, mens det nye elektroniske reisetillatelsessystemet (ETA) utvikles, noe som kan integrere innkreving av turistavgifter, opplyser myndighetene.

Thailands turistminister sier at regjeringen i går, tirsdag, forlenget skrotingen av TM6 for utlendinger som reiser inn via 16 kontrollpunkter på land og til sjøs, melder Bangkok Post.

TM 6-skjemaet har ikke vært i bruk for turister som ankommer Thailand med fly siden juli måned i 2022

Tirsdagens suspensjon, som første gang trådte i kraft 15. april for innreise over sjø og land skulle utløpe tirsdag, har som mål å forbedre immigrasjonstjenestene, redusere køer ved kontrollpostene og øke turismen for å bidra til økonomisk vekst.

Forslaget ble lagt frem av Utenriksdepartementet, som er ansvarlig for utviklingen av ETA-systemet, som etter planen skal erstatte TM6-skjemaet for evig og alltid.

ETA-systemet vil gjøre det mulig for utenlandske turister fra 93 land som er innvilget visumfri innreise, å registrere seg på nettet før ankomst til Thailand.

QR-koden de får etter godkjent registrering, kan deretter brukes til å passere gjennom automatiserte immigrasjonsporter.

Turistdepartementet undersøker i mellomtiden muligheten for å integrere innkrevingen av turistavgiftene på 300 baht og 150 baht i ETA-systemet.

Kilde: Bangkok Post
RSS