BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

General anklaget mishandling av 14 åring på sykehusDoktor Rianthong Nanna, general og sykehusdirektør på Mongkutwattana-sykehuset er anklaget for å ha mishandlet en 14 år gammel gutt og beordret ham til å kle av seg naken som straff for å ha røykt på et av sykehusets toaletter.

Saken, som har eskalert til en formell klage fra guttens mor, reiser alvorlige spørsmål om hvilke tiltak som er hensiktsmessige for å håndheve sykehusets regler, og hvor grensene for disiplinærtiltak går, skiver The Thaiger.

Hendelsen skjedde da tenåringen ble tatt i å røyke på poliklinikkens toalett i første etasje i bygning 3, et område med et strengt røykeforbud.

Røyken brøt ikke bare med sykehusets regler, men infiltrerte også klimaanlegget, noe som påvirket pasientene som ventet i området.

I et innlegg på sosiale medier ga dr. Rianthong uttrykk for sin faste holdning til de som bryter sykehusets røykeforbud. Han redegjorde for hvordan han grep inn overfor gutten, som blant annet fikk en ørefik, fikk mobiltelefonen konfiskert og ble bortvist fra sykehuset.

Direktøren forsvarte sine handlinger med at de var nødvendige for å beskytte andre pasienter og forhindre potensiell brannfare. Han opplyste at sykehuset allerede hadde opplevd to branntilløp i 2015 og 2021 på grunn av røyking i lokalene.

Situasjonen eskalerte ytterligere da tenåringen angivelig kom tilbake med en gruppe motorsyklister og truet ansatte og pasienter ved inngangen til sykehuset. Dr. Rianthong lot seg ikke affisere, hevdet at han var likegyldig til truslene og avviste påstandene om at han hadde påført gutten noen fysisk skade utover å beordre gutten til å kle seg naken, gi han en ørefik og beslagla telefon

I sitt forsvar understreker dr. Rianthong at sykehuset ikke vil tolerere uregjerlig oppførsel, særlig ikke fra de som setter andres helse og sikkerhet i fare gjennom handlinger som røyking.

Han understreket at Mongkutwattana sykehus har som mål å skape et trygt og respektfullt miljø for alle pasienter, og at det ikke vil gå på akkord med disse standardene. Offentligheten må derfor veie viktigheten av å opprettholde et røykfritt helsevesen opp mot de handlingene dr. Rianthong foretok seg, og vurdere om de var berettiget eller om de var et overtramp.

Denne saken har utløst en debatt om grensene for autoritet og beskyttelse av individuelle rettigheter, spesielt mindreåriges rettigheter, selv med tanke på kompleksiteten i kampen mot røyking i forbudte områder.

Kilde: The Thaiger Foto: Sanook

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand