Stacks Image 903

Flomvarsel for Thailands sentrale provinser



Landsbyboere i lavtliggende områder i den sentrale regionen advares om muligheter for flom som følge av styrtregn de neste dagene.

Det er ventet kraftige regnskyll i de nedre nordlige og øvre sentrale provinsene fra nå av og frem til slutten av måneden, og at det er stor sannsynlighet for at oversvømmelser kan inntreffe i de lavtliggende områdene på begge sider av Chao Phraya-elven og Noi-elven i de midtre og nedre sentrale provinsene.

Med et gjennomsnitt på 1500 kubikkmeter regnvann i sekundet som strømmer over Chao Phraya-demningen i Chainart, slippes det for øyeblikket ut mellom 800 og 1.100 kubikkmeter vann i sekundet fra demningen og ut på slettene på begge sider av elvene, noe som påvirker risgårder, frukthager, husdyr og boligområder.

De sentrale provinsene som forventes å bli mer eller mindre berørt av styrtregn og flom de neste dagene, er Uthai Thani, Chainart, Singburi, Angthong, Ayutthaya, Supanburi, Lopburi, Pathum Thani, Nonthaburi, Samut Prakan og Bangkok.

Øverst: Nylige oversvømmelser i Maha Sarakham-provinsen etter at vannet strømmet ut av det ødelagte Huai Chiang Kham-reservoaret.

Kilde: Thai Newsroom
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand