BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Tyfonen Mawar kommer med regn til Thailand denne ukenThailand forventes å se mer regn i slutten av denne måneden til tross for at Thailand ikke er direkte i veien for den utviklende tyfonen Mawar, sier Thailands meteorologiske institutt.

De sier i dag, onsdag, at stormen fortsatt er i Stillehavet og beveger seg nordvestover i stedet for mot Sør-Kinahavet.

National Disaster Warning Council Foundation, oppfordrer innbyggerne til å sette opp bassenger eller overløp for å lagre regnvann som en reserve mot virkningen av El Nino, som er spådd å ramme Thailand i august.

De advarter også at Thailand ikke vil få mye regn i august på grunn av El Nino.

Thai Met sier at Mawar allerede har utviklet seg fra en tropisk storm til en tyfon.

Når den maksimale vedvarende vinden til den tropiske stormen overstiger 117 kilometer i timen eller mer, vil den bli kategorisert som en tyfon, orkan eller syklon, avhengig av hvor stormen starter på verdenskartet.

To værvarslinger, Joint Typhoon Warning Centre og Japan Meteorological Agency, spår at Mawar kan forsterkes til en ‘supertyfon’ innen fredag som et resultat av at Stillehavets havoverflatetemperatur stiger til 29 til 30 grader.

Begrepet ‘supertyfon’ brukes når en tyfons vedvarende vindstyrke når 240 km/t.

Ettersom uværet er på vei fra den østlige delen av Filippinene til Taiwan, anslås det å avta på grunn av kjøligere havtemperaturer.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand