Stacks Image 782

Slik ser du norsk TV i Thailand

Vurderer 90-dagers visumfritt opphold for europeereThailand kan kanskje oppheve visumkravene for reisende fra flere europeiske land og arrangerer hundrevis av kultur- og sportsbegivenheter for å få feriereisende til å bli lenger og bruke mer penger, opplyser regjeringen. 

Dog er dette som vanlig, bare et forslag, og intet er vedtatt slik at det er per nå er nødvendig med visum opphold over 30 dager.

– Regjeringen diskuterer en plan om å la turister fra enkelte europeiske land bli så lenge som 90 dager, sa Prommin Lertsuridej, statsministerens rådgiver, i et intervju med Bloomberg torsdag.

– Det vil også bli holdt rundt 3000 arrangementer som konserter, maratonløp og andre kulturfestivaler frem til neste år for å tiltrekke seg turister, sa han.

Statsministeren har utpekt turisme som en "quick win" for å få fart på Thailands økonomiske vekst.

Regjering har midlertidig opphevet visumkravene for reisende fra Russland, Kina, Kasakhstan, India og Taiwan, og bedt flyselskapene om å øke antall flyvninger og samtidig effektivisere flyplassdriften for å redusere ventetiden for besøkende.

Selv om Thailand har opphevet de fleste restriksjonene på besøkende fra pandemitiden, har det gjennomsnittlige forbruket per reisende ligget under nivået før pandemien, og har ikke svart til de offisielle estimatene.

I forrige uke annonserte Srettha «Vinterfestivalen», som omfatter Loi Krathong-festivalen, Bangkok Marathon og nyttårsfeiringen. Arrangementet skal vise frem Thailands unike kultur og tiltrekke seg turister i høysesongen mellom november og januar.

– Vi vil utvikle flere attraksjoner og kampanjer for å få turistene til å bli lenger, sier Prommin.

– Lengre opphold, flere arrangementer for å tiltrekke de, mer moro i utelivet. Slik planlegger vi å få turistene til å bruke mer penger, sier Prommin.

Kilde: Bangkok Post

RSS