Stacks Image 789
Stacks Image 782
Stacks Image 793

Tre kinesere arrestert for bortføring og utpressing av kvinnelig landsmann



Tre kinesiske statsborgere, to menn og en kvinne, er arrestert for angivelig bortføring av en kvinnelig landsmann og utpressing av rundt 3,2 millioner baht fra henne, ifølge thailandsk politi.

De sa at de tre ble arrestert lørdag på et hotell i Aranyaprathet-distriktet, Sa Kaeo-provinsen, og ble brakt til Thong Lor politistasjon i Bangkok for avhør.

Handlingen fulgte etter anmeldelse til Thong Lor-politiet fredag av en kinesisk kvinne (32), som studerer for en bachelorgrad.

Hun sa at hun natt til torsdag hadde en avtale med en kinesisk kvinne på samme alder, som hun nylig møtte, for å spise på en restaurant i Ekamai-området. Etter måltidet førte kvinnen henne gjennom parkeringsplassen til en svart Toyota Alphard. Der tvang en kineser henne med en kniv inn i bilen, mens en annen kineser satt bak rattet. Hennes middagsvenn gikk også inn i bilen.

Etter at kjøretøyet kjørte, tvang mannen med kniven henne til å overføre 250.000 yuan og 8.000 USDT (kryptovalutaen stablecoin Tether) med mobiltelefonen til en konto.

Hun og den andre kvinnen tilbrakte natten i varebilen sammen med de to mennene. Den natten tvang en av mennene henne til å ringe kjæresten i Kina for å overføre ytterligere 50.000 USDT til ‘imToken’-appen hennes. Pengene ble deretter overført til samme konto.

Fredag morgen slapp de to kinesiske mennene de to kvinnene ut i Min Buri-området i Bangkok. De hadde presset kontanter og kryptovaluta verdt rundt 3,2 millioner baht totalt fra offeret.

Hun sier at hun separat dro bort fra den kvinnelige følgesvennen til sameiet sitt i Asoke-området før hun anmeldte hendelsen Thong Lor-politiet.

Thong Lor-politiet sjekket kameraer i restauranten og opptak fra viste at de to kinesiske kvinnene satte seg inn i en Toyota Alphard. Etter å ha undersøkt opptakene mistenkte politiet at den andre kvinnen opptrådte som åte i utpressingsplanen.

Politiet fant senere at Toyota Alphard ble leid fra et bilutleiefirma for bruk fra 15. til 17. mars til 5.000 baht daglig. Kjøretøyet ble levert tilbake til utleiefirmaet 17. mars.

Politiet mistenker at de to kinesiske mennene og den andre kinesiske kvinnen var fra samme gjeng.

Etterforskningen avslørte at de to kinesiske mennene og kvinnen bodde på et hotell i Pattaya (på Pattaya South Road i Bang Lamung-distriktet) før de dro til Sa Kaeo-provinsen, hvor de bodde på Hitz Hotel i Aranyaprathet-distriktet.

De tre ble arrestert på hotellet i dag, søndag, og tatt til Bangkok for videre avhør på Thong Lor politistasjon.

Kilde: Bangkok Post
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand