Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Fryser eiendelene til iCon Group



Thailanske myndigheter har beslaglagt eiendeler tilhørende iCon Group, konsernsjefen og tre toppledere, til en verdi av rundt 125 millioner baht, i 90 dager, som et forebyggende tiltak for å forhindre at eiendelene blir overført, fjernet eller skjult.

Beslutningen om å beslaglegge eiendelene til iCon Group, og fire toppsjefer kom etter at Consumer Protection Division rapporterte at de mistenkte at det nettbaserte direktesalgs-selskapet og dets toppledere har drevet en virksomhet som skal ha hadde svindlet publikum, skriver Thai PBS.

De fryste eiendelene er i form av 11 bankkontoer, inkludert brukskontoer og sparekontoer, samt kontoer for handel med aksjer og digitale eiendeler.

The Anti-Money Laundering Office (AMLO) advarer også om at enhver person som hjelper selskapet og lederne med å skjule eller overføre eiendelene sine i et forsøk på å unndra seg myndighetenes beslag, kan bli tiltalt for hvitvasking av penger, noe som kan medføre en straff på opptil 10 års fengsel og/eller en bot på opptil 200.000 baht ved domfellelse.

Regjeringen diskuterte iCon Group-saken i går, og ga det thailandske politiet og forbrukervernmyndighetene beskjed om å skjerpe kontrollen med nettbutikker og å opplyse publikum om hva slags virksomhet som drives, for å forhindre at de blir lurt av svindlere.

Statsministeren ble bedt om å kommentere en ubekreftet rapport om at noen parlamentsmedlemmer kan forsøke å hjelpe ledelsen i iCon Group med å unngå straffeforfølgelse, og sa at talsmannen i Representantenes hus undersøker saken.

Kilde: Thai PBS
RSS