Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Aprils eksportverdi falt med 7,6 %



Dollarverdien på thailandsk eksport falt for en syvende måned på rad i april, ned 7,6 % fra året før, sa handelsdepartementet tirsdag, da den globale etterspørselen fortsatt er svak.

Nedgangen var langt mer enn 2%-fallsprognosen i en Reuters-undersøkelse blant økonomer, og kom etter et fall på 4,2% i mars.

– Eksporten i april ble verdsatt til 21,72 milliarder dollar, sammenlignet med 27,65 milliarder dollar i mars, som var den høyeste på 12 måneder, sa departementet.

Departementet sa tidligere at det fortsatt opprettholder målet om 1-2 % eksportvekst i år.

Landet postet et handelsunderskudd på 1,47 milliarder dollar i april, mot et forventet underskudd på 450 millioner dollar, da importen viste en 7,3% år-til-år sammentrekning.

I perioden januar-april falt eksporten 5,2 % fra året før, med import ned 2,2 % og et handelsunderskudd på 4,52 milliarder dollar.

Thai National Shippers Council sa forrige uke at thailandsk eksport står overfor en rekke uforutsigbare faktorer, inkludert en treg amerikansk økonomi, det langsomme tempoet i Kinas økonomiske oppgang og den svingende verdien av baht.

– Det er nødvendig å intensivere eksportfremmende innsats i andre halvdel, sa han. – Vi ser fortsatt muligheter for vekst, selv i USA og EU, selv om vekstraten kan være lavere, mens nye markeder som Sentral-Asia og Latin-Amerika fortsatt viser godt potensiale for vekst.

Poj Aramwattananont, nestleder i Thai Chamber of Commerce, sa at det mest bekymringsfulle problemet for eksport er å øke produksjonskostnadene. Eksportører har møtt økende kostnader fra energi, elektrisitet og nå muligheten for høyere minstelønn under en ny regjering.

Kilde: Bangkok Post
RSS