BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Dobbel pris på chili i PattayaKundene på Naklua-markedet i Pattaya reagerer over den markante prisøkningen på grønnsaker, særlig på chili, noe som tilskrives den pågående tørkeperioden i regionen.

En undersøkelse som ble gjennomført den 13. mai, avslørte en betydelig prisøkning på chili, som steg fra 200 til 400 baht per kilo. Som svar på dette har krympifiseringen tatt over, og leverandørene pakker chilipepper i mindre porsjoner, skriver Pattaya Mail.

Også andre grønnsaker har opplevd betydelige prisøkninger, med selleri og koriander som nå koster 200 baht per kilo og lange bønner som koster 120 baht per kilo. Flere andre grønnsaker har også opplevd betydelige prisøkninger.

Thom Sisingh, en 72 år gammel markedshandler, forklarte at prisøkningen på chilipepper sannsynligvis skyldes de tørre forholdene som råder.

Hun bemerket at utsalgsprisen på chilipepper fra hagen har steget til 40 baht per 10 gram eller 400 baht per kilo, noe som har fått selgerne til å selge mindre pakker. Hun tilskriver de lavere avlingene og de påfølgende prisøkningene utilstrekkelig nedbør, noe som har ført til at plantene har visnet i enkelte dyrkingsområder.

Nonaree Khunajarn, som lager og selger somtam reagerer på de høye prisene på chili og andre grønnsaker. Hun har aldri opplevd så høye priser på chili før. Hun sier at hun ser en jevn økning i prisene på ulike grønnsaker som hun bruker.

Kilde: Pattaya Mail
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand