BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Thaksins datter: – Jeg er klar til å ta over roret i Pheu Thai-partiet

Paetongtarn, den yngste datteren til den straffedømte tidligere statsministeren Thaksin, sa i dag, tirsdag, at hun er klar til å bli leder for Pheu Thai-partiet, hvis partimedlemmene ønsker det.

Hun sa at hun er klar til å arbeide for partiet, uansett om hun har en formell stilling, og la til at hvis flertallet av partimedlemmene mener at hun er egnet til å bli leder, er hun klar til å ta imot stillingen, og hvis det er andre som er bedre egnet, er hun også klar til å tre til side 'fordi jeg er for partiet', ifølge Thai PBS.

I en tale til media på 16-årsdagen for stiftelsen av Pheu Thai-partiet innrømmet Paetongtarn at hun har et dypt bånd til partiet og er dedikert til det.

Hun sier også at hun er glad for at statsminister Srettha Thavisin har utnevnt henne til nestleder i National Soft Power Strategic Committee, og legger til at dette var partiets politikk under valgkampen, og at hun og staben hennes er klare til å gjøre jobben.

Samtidig sier Phumtham Wechayachai, Pheu Thais fungerende partileder, at de forventes å ha en ny leder og en ny eksekutivkomité innen 45 dager, og legger til at han mener at Paetongtarn er egnet til å lede partiet, men at det vil avhenge av hva flertallet av partimedlemmene mener.

Nylig trakk Cholnan Srikaew seg som partileder for å holde sitt løfte om at han ville trekke seg dersom Pheu Thai gikk sammen med Palang Pracharath og/eller United Thai Nation for å danne en koalisjonsregjering.

Når det gjelder grunnlovsendringene, sa Phumtham at regjeringen er i ferd med å rekruttere egnede personer fra ulike samfunnssektorer, men helst med bakgrunn i offentlig rett, til å delta i utarbeidelsesprosessen.

Han sa også at han ville foretrekke å avholde en folkeavstemning for å godkjenne grunnlovsutkastet, som forventes å være klart om fire år.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand