Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Antall thairestauranter i Beijing tredoblet på tre år



Det thailandske kjøkkenets popularitet øker i Kina, og antallet thailandske restauranter er nesten tredoblet i hovedstaden i verdens mest folkerike nasjon i løpet av de siste tre årene.

Det er nå det fjerde mest populære utenlandske kjøkkenet i Kina, fremkommet det i en av landets mest populære apper, Dianping, som betyr "offentlige anmeldelser" på engelsk.

Med 500 millioner registrerte brukere er appen Kinas ledende livsstilsinformasjon og handelsplattform.

Dianping rapporterte nylig at thailandsk mat nå er det fjerde mest populære utenlandske kjøkkenet i Kina, etter vestlig, japansk og koreansk mat i den rekkefølgen.

Thaimatens økende popularitet blant kinesiske spisesteder gjenspeiler Thailands suksess med å promotere landets kulinariske kultur globalt. Dette har resultert i massiv økonomisk verdi når det gjelder eksport av thailandske matprodukter.

Ifølge appen er antallet thailandske restauranter nesten tredoblet på tre år bare i Beijing, og la til at restaurantene serverer alt fra thailandske kongelige retter til gatemat.

"Tom Yum Goong"  er blant de mest populære rettene i Kina, ifølge Dianping.

Foruten å spise på thailandske restauranter, lager mange kinesere thailandske retter hjemme med ingredienser importert fra Thailand.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 795