Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Bilsalget stupte med 25 % i årets første ni måneder



Thailands bilindustri opplevde et fall i salget på 25 % i løpet av de første ni månedene av 2024 sammenlignet med samme periode i fjor, meldte Federation of Thai Industries (FTI)'s Automotive Industry Club fredag.

– Det ble solgt 43.000 biler mellom januar og september, 25 % færre enn i samme periode i fjor, og i september ble det solgt 39 000 biler, opplyser klubbens visepresident Surapong Paisitpattanapong, melder The Nation.

– I september, sa han, var det første gang på 51 måneder at det ble solgt mindre enn 40,000 XNUMX enheter. I april 2020 ble det solgt 30 109 enheter på grunn av virkningen av Covid-19-utbruddet.

Surapong tilskrev nedgangen i bilsalget strengere lånekriterier fra finansinstitusjonene i et forsøk på å temme misligholdte lån (NPL).

Ved utgangen av årets andre kvartal hadde misligholdte lån i bilbransjen økt med 29,7 prosent fra året før, til over 254,48 milliarder baht.

Som følge av denne trenden reduserte også de thailandske bilprodusentene produksjonen med 20 % i forhold til året før, sier Surapong.

FTIs Auto Club rapporterte at registreringen av elektriske kjøretøy (EVs) i august gikk ned 3% i forhold til året før, men totalen på åtte måneder vokser fortsatt med 17% sammenlignet med året før.

Situasjonen fikk klubben til å justere sitt estimat for elbilsalget i år til 76 000 enheter, det samme som fjorårets salg, fra det tidligere estimatet på 100 000 enheter.

– Bransjen håper at regjeringens økonomiske stimuleringskampanjer, samt utbetalingen av FY2025 fra oktober, vil føre til flere investeringer, sysselsetting og dermed innenlandske utgifter, sier han.

Kilde: The Nation


RSS