Stacks Image 782

Stor økning i influensatilfeller får myndighetene til å ta grepHelserapporter har indikert at antallet influensasmittede er tredoblet den siste tiden, og små barn på skoler er identifisert som en høyrisikogruppe.

For å bekjempe økningen har helsedepartementet beordret sykehusene til å forberede seg på et potensielt utbrudd, heter det i en pressemelding fra den thailandske regjeringens PR-avdeling..

Helseminister Cholnan Srikaew sier at de siste dataene viser 138.766 bekreftede influensatilfeller. Til tross for at det kun er registrert to dødsfall, trapper myndighetene opp beredskapen i alle relevante etater.

Utbruddet er hovedsakelig av typen A/H1N1. Data fra smitteverndepartementet viser at en skole i Lamphun-provinsen hadde 101 elever med influensalignende symptomer i løpet av en uke fra slutten av august til begynnelsen av september.

Av fem prøver som ble testet, ble fire bekreftet som influensatype A. Som svar på dette fokuserer epidemiologiske team på skoler, særlig i høyrisikoområder, og sykehusene forbereder seg på å tilby forebyggende influensavaksinering.

Kilde: Pressemelding fra den thailandske regjeringens PR-avdeling.
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand