Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

"Big Joke" meldte seg selvNestlederen i det nasjonale visepolitiet, Surachate Hakparn, meldte seg selv til politiet for å svare på anklager om hvitvasking av penger, bare timer etter at etterforskerne tirsdag fikk en arrestordre på ham.

Surachate ankom Tao Poon politistasjon i Bangkok ved 17.30-tiden i en Toyota Alphard varebil med Songkhla-skilt. Medarbeiderne hans parkerte senere bilen bak stasjonen.

Deretter gikk han inn på stasjonen for å møte etterforskerne. Han ble senere løslatt mot kausjon og nektet å snakke med journalister da han forlot stasjonen kl. 20.00, og sa bare at han er uskyldig.

Thinnakorn Rangmart, nestkommanderende ved Metropolitan Police Bureau (MPB), bekreftet senere at Surachate ble avhørt.

Avhøret kom etter en dramatisk dag der politiet hadde innhentet en arrestordre på den omstridte nestkommanderende etter at han hadde nektet å svare på tre innkallinger.

General Surachate, kjent som Big Joke, tjenestegjør for tiden i en inaktiv stilling på ordre fra statsminister Srettha Thavisin, som også har satt den nasjonale politisjefen Torsak Sukvimol på sidelinjen.

De to høytstående offiserene har vært involvert i en langvarig feide, med offentlige beskyldninger frem og tilbake om involvering i ulovlige gamblingnettverk.

Tirsdag morgen leverte MPBs etterforskere inn en begjæring om arrestordre til straffedomstolen, som godkjente den klokken 16.00.

Domstolen sa at de hadde blitt forelagt tilstrekkelige bevis til å underbygge begjæringen om arrestordre.

Surachate er i arrestordren anklaget for medvirkning til hvitvasking av penger og for å være en statlig tjenestemann som medvirker til hvitvasking av penger i strid med paragraf 5, 9 og 10 i hvitvaskingsloven.

Den 12. mars godkjente retten arrestordren mot tre polititjenestemenn og en sivilist for mistanke om medvirkning til hvitvasking av penger i forbindelse med spillnettstedet BNK Master.

De ble identifisert som Pol Col Kittichai Sangkhathaworn, Pol Sgt Natthawut Wadwaew, Pol Sgt Natthanan Chuchak og Napansakorn Haekerd. Samme dag godkjente retten også en stevning for general Surachate.

Øverst: Politiet samler seg foran avhørsrommet på Tao Poon politistasjon, der visepolitisjef Surachate Hakparn ble avhørt tirsdag. (Bilde fra Workpoint TV-video)

Kilde: Bangkok Post
RSS 
Stacks Image 795