Stacks Image 594
Stacks Image 601

28 åring mistenkt for menneskehandel arrestert i SongkhlaEn thailandsk mann, som skal være å være en nøkkelfigur i kommersiell handel med ulovlige migranter fra Myanmar til det sørlige Thailand, er pågrepet av immigrasjonsmyndigheter i den sørlige provinsen Songkhla.

Den 28 år gamle manneben er siktet for å ha gitt husly, hjelp og tilrettelegging for smugling av illegale migrantarbeidere til Thailand, i samarbeid med menneskesmuglere i Myanmar.

Songkhlas immigrasjonsmyndigheter sier at arrestasjonen av mannen kommer etter måneder med etterforskning, etter pågripelsen av 50 udokumenterte migrantarbeidere fra Myanmar og tre thailandske guider i Hat Yai-distriktet 19. oktober og etter en tidligere arrestasjon i januar.

28 åringen er implisert av guidene og de myanmarske migrantarbeiderne som en koordinator for den transnasjonale driften. Det antas at de papirløse migrantarbeiderne skulle sendes til Malaysia for å jobbe.

Immigrasjonsmyndigheter hevder at den mistenkte innrømmet at han hadde mottatt mellom 5000 og 7000 baht for hver migrant fra menneskehandelere i Myanmar, for å ha arrangert reisen deres fra grensen mellom Thailand og Myanmar i Prachuap Khiri Khan til Songkhla.

Totalt 16 millioner baht har blitt overført til bankkontoene hans i år, sa myndighetene.

(pf) Kilde: Thai PBS