Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Thailands visepolitisjef begjært arrestertStraffedomstolen godkjente tirsdag politiets anmodning om å arrestere landets omstridte visepolitisjef, general Surachate Hakparn, for påstått medvirkning til hvitvasking av penger fra gamblingnettverk.

Etterforskere fra Metropolitan Police Bureau (MPB) leverte søknaden om arrestordre til straffedomstolen tirsdag morgen.

General Surachate, kjent som Big Joke, er anklaget for medvirkning til hvitvasking av penger og for å være en statlig tjenestemann som medvirker til hvitvasking av penger i strid med paragraf 5, 9 og 10 i loven om hvitvasking av penger.

Thinnakorn Rangmart, nestleder for MPB, var til stede i retten, men snakket ikke med media.

Ved 16-tiden (lokal tid) godkjente retten politiets begjæring om arrestordre på Surachate.

Retten avgjorde at de hadde blitt forelagt tilstrekkelige bevis til å underbygge begjæringen om arrestordre. Personen som arrestordren gjaldt, hadde unndratt seg politiets innkallinger, og saken lå innenfor rettens myndighetsområde.

Den 12. mars godkjente retten arrestordren mot tre polititjenestemenn og en sivilist for mistanke om hvitvasking av penger i forbindelse med spillnettstedet BNK Master.

Etterforskerne utstedte senere tre separate innkallinger til avhør av visepolitisjefen, men klarte ikke å levere dem fysisk til ham. Tirsdag morgen gikk de til retten for å be om en arrestordre på Surachate.

Det ble rapportert at Surachate hadde sendt et brev til sjefsdommeren i straffedomstolen med spørsmål om det forelå en anmodning fra politiet om en arrestordre på ham.

I brevet sto det også at Krit Pariyaket hadde sendt et brev til Department of Special Investigation (DSI) for å få rettferdighet. Han ba om at DSI skulle akseptere etterforskningen mot ham som en spesialsak, som håndteres av Tao Poon politistasjon.

Bevisene i politiets etterforskningsrapport mot Krit ble sendt til DSI. Krit er anklaget for medvirkning til hvitvasking av penger og for å ha begått en hvitvaskingsforbrytelse i forbindelse med et gamblingnettverk med over 300 millioner baht i omløp.

Etterforskningen kvalifiserte som en spesialsak i henhold til loven, og DSI hadde myndighet til å håndtere den.

Kl. 16.40 bekreftet Sarawut Buddee, nestleder for etterforskningen ved Sai Mai politistasjon og leder for BNK Master-etterforskningsteamet, at straffedomstolen hadde godkjent arrestordren.

– Surachate kan bli arrestert umiddelbart når han blir funnet, sa oberstløytnant Sarawut.

Øverst: Visepolitisjef Surachate Hakparn snakker til journalister 20. mars etter at han plutselig ble forflyttet til statsministerens kontor. Tirsdag godkjente straffedomstolen politiets anmodning om å arrestere ham for påstått medvirkning til hvitvasking av penger fra gamblingnettverket. (Foto: Nutthawat Wichieanbut)

RSS 
Stacks Image 795