BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Flytting av apene i Lop Buri starterOnsdag startet myndighetene å flytte den første gruppen makaker som har okkupert deler av Lop Buri sentrum, satt fotgjengere i fare og vært en plage for næringlivet.

Operasjonen for å bli kvitt apeplagen i sentrum begynte med at 25 makaker ble flyttet til et anlegg i Po Kao Ton.

Anlegget er utstyrt med tre store innhegninger. De 25 apene ble plassert i den tredje, innerste innhegningen med god plass til å bevege seg rundt.

De ble gitt naturlig mat, som blader, for å avvenne de fra menneskemat som de var vant til å få eller stjele fra forbipasserende, sier tjenestemenn fra Department of National Parks, Wildlife, and Plant Conservation (DNP).

Departementet anslår at rundt 2.200 makaker holder til i Lop Buri sentrum, noe som utgjør en trussel mot mennesker og forretninger i området.

Minst 50 funksjonærer fra den lokale administrasjonen og DNP deltok i innfangingen og omplasseringen i går. Operasjonen fant sted rundt Asia Hotel og kong Narais palass, begge i Tha Hin.

Veterinær Pattaraphon Maneeon, leder for Wildlife Conservation Office, sa at apene ble flyttet til den tredje innhegningen for å teste hvor robust den er og om den kan tilby et passende levemiljø.

Makakene ble merket med maling på brystet for å vise at de er fra samme flokk.

– Vi foretak medisinske kontroller av apene og de ble sterilisert hvis det var nødvendig, sier Pattarapon.

Det nye anlegget gir apene plass til å trene og gradvis bli reintegrert i et mer naturlig miljø etter å ha levd tett på mennesker i årevis.

Dr. Pattarapon sa at myndighetene etter en uke vil vurdere om forholdene i innhegningen er egnet for makakene.

Det nye anlegget i Po Kao Ton har kapasitet til å huse opptil 3.000 aper totalt.

- Publikum har donert mat til apene på stedet. Det trengs imidlertid mer midler til å kjøpe mat til makakene og vedlikeholde anlegget, sier Lop Buris ordfører Jamroen Salacheep.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand