BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Thailands rimelige helsetilbud er det største trekkplasteret for turisterInntektene fra Thailands helserelaterte turistsektor ligger an til å nå 310 milliarder baht i år, og prognosene viser en økning til 760 milliarder baht innen 2027.

I tråd med dette jobber landets 400 private sykehus hardt for å forbedre sin kompetanse og teknologi slik at de kan leve opp til internasjonale standarder, skriver avisen The Nation.

Thailand har utviklet seg til å bli et attraktivt reisemål for utlendinger som er på jakt etter rimelige helse- og legetjenester, og de private sykehusene spiller en nøkkelrolle.

I en tale under åpningen av "Medical Fair Thailand 2023" i forrige uke sa Dr. Chalerm Harnpanich, president i Private Hospitals Association, at medisinsk turisme er den største bidragsyteren til de private sykehusenes inntekter.

Det globale markedet for velværeturisme er i sterk vekst med en årlig vekstrate på 20 %, og ifølge Global Wellness Institute forventes det at markedet vil være verdsatt til 7 billioner dollar innen 2025.

Samtidig blomstrer også Thailands medisinske industri, som er anerkjent som en av de 12 nye S-kurveindustriene.

Selv om Singapore er en formidabel konkurrent i regionen, tilbyr Thailand mer kostnadseffektive alternativer.

De største kundene når det gjelder helse- og legetjenester kommer fra Midtøsten og Asean-landene, og de søker hovedsakelig behandling for hjertesykdommer og kreft.

Kinesiske turister, på sin side, søker gjerne tjenester knyttet til anti-aldring, kosmetisk kirurgi og fertilitetsbehandling.

Utenlandske borgere, hovedsakelig europeere, amerikanere og japanere, benytter seg også av private sykehus i Thailand og bidrar til veksten i bransjen.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand