Stacks Image 357

Kjemisk lekkasje i Nakhon Pathom stenger skolerEn rekke skoler i Salaya-distriktet i Thailands Nakhon Pathom-provins, omkring 6 mil vest for Bangkok, ble brått stengt torsdag morgen og alle elever ble sendt hjem etter at kjemikalier lekket fra en plastfabrikk.

Folk som bor innen noen få kilometer fra anlegget, som tilhører Indorama Polyester Industries, ble også rådet til å holde seg hjemme, bruke ansiktsmasker og lukke alle vinduer og dører, da forurensningsavdelingen (PCD) sendte ut mannskaper for å undersøke gasslekkasjen og å kontrollere situasjonen.

En Facebook-bruker la ut en melding og sa at lukten fra gasslekkasjen var så sterk at den forårsaket smerter i nesen.

Den internasjonale skolen ved Mahidol University i distriktet sendte alle elevene i dag, og legger til at foreldre vil bli varslet hvis det er noen endring i situasjonen.

PCD sier til Thai PBS at på grunn av overskyet himmel og dårlig luftsirkulasjon har den sterke lukten fra gassen spredt seg over et stort område. De prøver å identifisere de spesifikke kjemikaliene som slippes ut i miljøet.

En representant for selskapet sier at den sterke lukten var forårsaket av lekkasjen av varmeoverføringsvæske, som begynte startet ved sekstiden i morges, men problemet er nå løst.

(pf) Kilde: Thai PBS

Slik ser du norsk TV i Thailand!