Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thaksin dukket opp i retten i dag



Tidligere statsminister Thaksin Shinawatra meldte seg i all stillhet for straffedomstolen i dag, torsdag, i forbindelse med saken mot ham for majestetsfornærmelse.

Ifølge en kilde ankom den 75 år gamle milliardæren uten forvarsel og var i retten på Ratchadaphisek Road i omtrent 10 minutter, melder Bangkok Post.

Etter at han ble løslatt mot en kausjon på 500.000 baht, beordret retten Thaksin til å melde seg hver måned. Han søkte ikke om tillatelse til å forlate Thailand under dette besøket, etter å ha fått avslag på en tidligere forespørsel om å reise til utlandet i juli.

Saken har sitt utspring i kommentarer Thaksin kom med i et intervju med den sørkoreanske avisen Chosun Ilbo i 2015, der han hevdet at medlemmer av statsrådet støttet kuppet som fjernet hans yngre søster, Yingluck Shinawatra, fra makten. Intervjuet ble lagt ut på nettet, og han ble derfor også tiltalt for datakriminalitet i tillegg til majestetsfornærmelse i henhold til straffelovens paragraf 112.

Neste rettsmøte er berammet til juli neste år.

Thaksin reiste tilbake til Thailand 22. august i fjor etter 15 år i selvpålagt eksil. Samme dag ble han stilt for Høyesterett, som dømte ham til åtte års fengsel i tre saker. Dommen ble senere redusert til ett år ved kongelig benådning.

Den første natten i Bangkok varetektsfengsel bestemte legene at han skulle overføres til politisykehuset fordi han led av brystsmerter, høyt blodtrykk og lavt oksygennivå i blodet.

Thaksin hadde lov til å motta behandling utenfor fengselet innen en frist på 120 dager frem til 22. desember, men kriminalomsorgsdepartementet tillot ham å fortsette sykehusoppholdet etter det.

Thaksin ble prøveløslatt og utskrevet fra sykehuset 18. februar.

Den tidligere telekommmagnaten avsluttet formelt sin ettårige fengselsstraff den 31. august i år.

Øverst: Tidligere statsminister Thaksin Shinawatra forlater straffedomstolen i Bangkok i august etter en planlagt høring om tiltalen mot ham for majestetsfornærmelse. (Foto: Apichart Jinakul)

Kilde: Bangkok Post

RSS