Stacks Image 782

Anti-cannabis forkjemper vil stenge alle cannabisbutikkeneChuwit Kamolvisit, profilert anti-cannabis forkjemper, er spesielt fornøyd etter å ha sett at Move Forward-ledet koalisjon planlegger å regulere cannabis som et narkotisk stoff igjen.

I koalisjonsavtalen sier de at de har til hensikt å regulere cannabis som et narkotisk stoff og innføre straff for bruk. Til tross for dette forsikret koalisjonsleder Pita Limjaroenrat at cannabis-industrien som driver i tråd med loven ikke trenger å bekymre seg.

Chuwit sier at han er fornøyd med politikken, men uttalte at etter at den trådte i kraft, har alle cannabisbutikker ingen annen mulighet enn å stenge sine lokaler etter hans syn. Pita støtter imidlertid en plan som ville tillate butikkene å fortsette med visse regler og forskrifter, og pro-cannabis-grupper har allerede begynt å samles til denne saken.

En advokatgruppe kalt Writing Thailand's Cannabis Future har allerede lovet å protestere mot å gjeninnføre planten som et narkotisk stoff med mindre Move Forward Party kan forklare tydelig hvorfor dette skjer, og hvorfor de støtter en utvidelse av alkohollovene, men ikke cannabis.

Chuwit la til at når alle nødvendige forskrifter er på plass, og marihuana tillates å brukes som et kontrollert stoff for medisinske formål, må leger være de eneste som kan forskrive det, og han mente dette bare burde gjøres på store sykehus.

Søndag holdt Chuwit en pressekonferanse foran en marihuanabutikk som ligger nær en skole i Bangkok. Han sa at hovedgrunnen til at den nye regjeringen måtte re-kriminalisere cannabis er å hindre at barn ble eksponert for stoffet.

Kilde: The Pattaya News
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand