BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Hua Hin lufthavn skal oppgraderes for internasjonale flyvningerThailands transportdepartement skal fremskynde utvidelsen av rullebanen på Hua Hin lufthavn, slik at den kan oppgraderes til en internasjonal flyplass.

Under et besøk på flyplassen mandag sa Srettha Thavisin at han ønsker at flyplassen skal oppgraderes i løpet av halvannet år og omdøpes til Hua Hin Diamond International Airport, melder The Nation.

Han sa at når flyplassen er oppgradert, vil flere flyvninger kunne lande i Hua Hin, noe som vil føre til at flere turister besøker Prachuap Khiri Khan og naboprovinsen Phetchaburi. Hua Hin, som ligger rundt tre timer fra Bangkok, er en populær kystby i Prachuap Khiri Khan.

Srettha var innom for å sjekke ut flyplassen mandag, før han skulle holde et regjeringsmøte i Phetchaburi.

Under besøket sjekket Srettha skrankene for billettsalg og billettkontroll, før han gikk opp i andre etasje for å se immigrasjonskontoret.

Statsministeren så deretter på rullebanen og spurte om hvilke fly som landet i Hua Hin, bortsett fra de som kom fra Chiang Mai. Srettha sa da at det burde være regelmessige flyvninger fra Hat Yai og Malaysia.

Han sa også at han ønsker at navnet på flyplassen skal endres for å indikere at den også kan brukes for å komme til Phetchaburi, som har mange sightseeingsteder. Det thailandske ordet for diamant er "phetch".

Srettha sier at han ønsker at departementet og Airports of Thailand Plc skal samarbeide om å gjøre Hua Hin lufthavn til en internasjonal flyplass. Ifølge de første undersøkelsene skal utvidelsen av rullebanen ta to år, men Srettha ønsker at tiden skal forkortes med seks måneder slik at den er klar til høysesongen i fjerde kvartal neste år.

Han la til at Hua Hin lufthavn før pandemien var i stand til å ta imot internasjonale flyvninger, men at den ikke oppfylte standardene som er satt av International Civil Aviation Organisation.

– Derfor, sa han, må rullebanen og kapasiteten oppgraderes.

Regjeringens talsmann Chai Wacharonke sa på sin side at rullebanen som går over Cha-am-Hua Hin-tunnelen vil bli utvidet med 40 meter på hver side.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand