BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Chiang Mai er tredje mest forurensede by - PM2.5 høyere enn 200Chiang Mai i det nordlige ble onsdag rangert som den tredje mest luftforurensede byen i verden, med et gjennomsnittlig PM2,5 støvnivå høyere enn 200.

Den nordlige provinsen sliter med et kritisk nivå på luftforurensning på grunn av røyk fra branner, og som medfører at den gjennomsnittlige mengden PM2,5 overstiger det sikre nivået på alle de fire luftkvalitetsmålestasjonene i provinsen, skriver Bangkok Post.

På nettsiden til AirVisual ble Chiang Mai rangert som den tredje mest forurensede by i verden klokka 11:00 i går, onsdag, etter Lahor i Pakistan og New Delhi i India. 

928 hotspots ble i går oppdaget i 17 nordlige provinser, ifølge nestkommanderende for 3. arméregion generalmajor Thanadpol Kosaisewee, som er nestleder for en kommando som er satt til å takle luftforurensningsproblemer i regionen.

Den kan vel ikke sies at generalmajoren takler situasjonen nevneverdig bra, og det er fra regjeringshold lagt ned forbud mot brenning av jordbruksrester uten at lokale myndigheter ser ut til å ta problemet seriøst.

(we) Kilde: Bangkok Post