Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

– Cannabis i Thailand vil bli regulert, ikke forbudtThailands helseminister Cholnan Srikaew sier at regjeringen snart vil vedta et lovforslag som sikrer at cannabis kun brukes til medisinske og helsemessige formål.

Cholnan kom med denne kommentaren tirsdag for tilsynelatende å korrigere statsminister Srettha Thavisin, som nylig sa at regjeringen vil sette cannabis tilbake på listen over narkotika.

Innenriksminister Anutin Charnvirakul var tydelig sjokkert over Sretthas kommentar og erklærte mandag at han måtte lytte til hele intervjuet før han kunne svare.

Anutin Charnvirakul hadde i egenskap av helseminister i den forrige regjeringen presset på for å fjerne cannabis fra den nasjonale narkotikalisten.

I valgkampen under parlamentsvalget i 2019 lovet Anutins Bhumjaithai-parti velgerne at de ville sørge for at cannabis ble avkriminalisert, slik at det kunne brukes til medisinsk behandling og som ingrediens i helseprodukter, og dermed fungere som en inntektsbringende avling for landet.

Å sette cannabis tilbake på narkotikalisten vil utløse konflikter mellom koalisjonslederen Pheu Thai og nøkkelpartneren Bhumjaithai.

Tirsdag sa Cholnan at Srettha kanskje uttrykker sine personlige synspunkter, men at det ikke er regjeringens politikk.

Han påpekte at koalisjonen allerede hadde gitt parlamentet klar beskjed om sin politikk - at cannabis skulle brukes til medisinske og helsemessige formål og for å styrke økonomien. Han sa at siden politikken er erklært i parlamentet, må den etterleves.

I henhold til gjeldende lover er det bare cannabisekstrakt med 0,2 vektprosent tetrahydrocannabinol (THC) eller mer som regnes som narkotika.

Cholnan la til at lovforslaget som regulerer bruken av cannabis til helse- og medisinske formål, er utarbeidet og snart vil bli lagt frem for regjeringen for behandling.

– Lovforslaget vil gi et juridisk grunnlag for den politikken som er lagt frem for parlamentet, sa Cholnan.

– Siden cannabis ikke er et narkotikum, bør det finnes en lov som regulerer det i tråd med Single Convention on Narcotic Drugs fra 1961, som sier at land som ikke kriminaliserer cannabis, bør vedta en lov som regulerer det.

Ifølge det nye lovforslaget vil alle som bruker cannabis til andre formål enn medisinske eller helsemessige årsaker, bli straffet.

Han sier at det vil få alvorlige konsekvenser å sette cannabis tilbake på listen over narkotika, ettersom det har vært avkriminalisert i flere år nå. Han sa at privat sektor, butikker og husholdninger som dyrker cannabis til medisinsk bruk, vil bli rammet.

Ministeren la til at den nye loven, når den er vedtatt, vil kreve at de som ønsker å dyrke cannabis til personlig bruk, må søke om tillatelse først.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 795