Stacks Image 696

Valgkommisjonen kunngjør endelig liste over valgkretser i Royal GazetteAlle 400 valgkretser i 77 provinser er ferdigstilt, ifølge en kunngjøring fra valgkommisjonen på nettstedet til Royal Gazette fredag.

Kunngjøringen viser distriktene og underdistriktene som er inkludert i hver valgkrets.

Den ble signert av kommisjonsformann Ittiporn Boonpracong. En parlamentsmedlem fra hver valgkrets vil bli valgt, og de 400 valgkrets-parlamentsmedlemmer vil slutte seg til ytterligere 100 fra partilistesystemet for å fylle 500 seter i Representantenes hus.

Hver velger vil få to stemmesedler, en for å velge deres foretrukne valgkrets MP og en for deres foretrukne politiske parti.

Nettstedet til Royal Gazette publiserte også en annen kunngjøring fra kommisjonen som forklarer prosessen for utenlandsstemmegivning.

Thaier som bor i utlandet kan registrere seg personlig på deres respektive ambassade eller konsulat, eller online via nettsiden til Department of Provincial Administration på http://election.dopa.go.th. De kan også registrere seg gjennom kommisjonens Smart Vote-app.

EF har foreløpig planlagt neste perlamentsvalg 7. mai, mens statsminister Prayut Chan-o-cha sa fredag at han har utarbeidet et dekret om å oppløse parlamentet og at det venter på kongelig tilslutning.

Kilde: The Nation
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand