BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Ny blodig dag i Myanmar, over 80 skutt og drept av militære styrkerMyanmars militære drepte fredag mer enn 80 anti-kupp-demonstranter i Bago (bildet), en by nær Yangon.

Tropper brukte riflegranater for å bryte opp protesten i Bago, ifølge vitner og innenlandske medier. Assistance Association for Political Prisoners (AAPP) og Myanmar Now melder at 82 mennesker er drept. Antall drepte har nå passert 600 siden kuppet 1. februar.

Soldater angrep angivelig innbyggere fra tidlig morgen fredag ved å bruke tunge våpen da de sivile flyttet de drepte til en pagode, rapporterte Myanmar Now og siterte en protestgruppeleder som snakket med øyenvitner.

Etter over to måneder med militært styre har muligheten for å få bekrefte dødsfall og nyhetene blitt sterkt begrenset av juntaens struping av kommunikasjonen. Det tok en hel dag å få ut detaljer om den brutale angrepet i Bago, 65 kilometer nordøst for Yangon, da innbyggerne fortalte AFP om fortsatt vold fra juntaen som presset dem til å flykte til nærliggende landsbyer.

Myndighetene nektet redningsarbeidere å komme nær de drepte kroppene, sier en beboer. – De stablet alle likene, lastet dem inn i hærens biler og kjørte dem bort, sier han til AFP.

Nyheter om massedrapet i Bago dukket opp samme dag som 19 personer ble rapportert å ha blitt dømt til døden for å ha drept en medarbeider til en militær kaptein i et distrikt Yangon. Sytten ble dømt uten tilstedeværelse, rapporterte den militæreide Myawaddy-TV-stasjonen fredag.

(we) Kilde: Bangkok Post