Stacks Image 789
Stacks Image 782
Stacks Image 793

Skattesjefen: – Den nye regjeringen rekker kanskje ikke å forlenge skattelettelsen på diesel



Sjefen for avgiftsdepartementet sa søndag at den kommende regjeringen kanskje ikke tiltrer i tide til å bestemme seg for å forlenge avgiftskuttet på diesel.

Avgiftskuttet på fem baht per liter utløper 20. juli.

Ekniti Nitithanprapas, i avgiftsavdelingen, sa søndag at han ennå ikke hadde diskutert dilemmaet med avtroppende energiminister Arkhom Termpittayapaisith.

Den 14. mars forlenget regjeringen til avtroppende statsminister Prayut Chan-o-cha et to måneders avgiftskutt på diesel til 20. juli for å hindre at utsalgsprisen stiger så raskt at det vil bremse den økonomiske veksten etter pandemien og med det øke øke levekostnadene.

Dette er den syvende forlengelsen på skattekuttet på diesel.

Skattekuttet på fem baht per liter ble anslått å forårsake et inntektstap på 20 milliarder baht, omtrent 10 milliarder baht per måned, i løpet av de to månedene.

– Denne saken bør avgjøres av den nye regjeringen, men hvis regjeringen ikke settes opp før skattekuttet utløper, må vi vurdere hva vi skal gjøre, sa Ekniti til det thai-språklige nyhetsmediet Thansettakij.

– Jeg har ikke snakket med energiministeren, og jeg har ikke informert ham ennå om at vi ikke vil forlenge tiltaket, sier han i dag, søndag.

– Hvis den midlertidige regjeringen ønsker å forlenge kuttet, må den søke tillatelse fra valgkommisjonen først, sa Ekniti.

Ubekreftede rapporter sier at energidepartementet har blitt informert av finansdepartementet om at de ikke vil forlenge skattekuttet fordi det vil redusere statens inntekter.

Fellesskapet har tapt rundt 158 milliarder baht i inntekter fra dieselavgifter i løpet av perioden med de syv påfølgende skattekuttene, heter det fra myndighetene.

Kilde: The Nation

RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand