Stacks Image 903

Mae Sot og Myawaddy oversvømmet etter fire dager med styrtregn



Grensen mellom Thailand og Myanmar langs Mae Sot by på thailandsk side og Myawaddy township på den andre siden av Moei-elven er kraftig oversvømt etter at fire dager med styrtregn har ført til at elven har steget med 1,5 meter og gått over sine bredder, noe som har rammet et stort antall mennesker på begge sider av grensen, skriver avisen Thai Rath i dag.

Klokken 05.00 i dag tidlig sa en regnmålerstasjon i Mae Sot-distriktet at det hadde falt over 100 millimeter regn i løpet av det siste døgnet, og at dette var den fjerde dagen med kraftige regnskyll som førte til at Moei-elven gikk over sine bredder.

Flomvannet, som er rødt i fargen, fortsetter å stige.

Markedet på den thailandske bredden av Moei-elven, ved siden av den første vennskapsbroen mellom Thailand og Myanmar, ble fullstendig oversvømt av over en meter høye vannmasser. Selgerne flyktet kaotisk fra bodene som solgte mat og suvenirer da flomvannet strømmet inn.

Sanya Petchet, distriktssjef i Mae Sot, mobiliserte raskt politifolk og soldater for å redde flomofrene og hjelpe dem med å flytte eiendeler og kjæledyr.

Moei-elven overvåkes fordi det kan oppstå en krise på begge sider av Moei-elven, som fortsatt flommer over, og oversvømmelsene er allerede utbredt.

Den siste rapporten sier at vannmengden ved starten av Moei-elven i Phop Phra-distriktet stiger enda høyere, og når den renner nedover, vil det øke oversvømmelsene i Mae Sot og nærliggende distrikter, samt på den andre siden av grensen.

Øverst: Kraftige oversvømmelser i grensebyen Mae Sot i dag, 26. juli 2024. Bilder: Thai Rath

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand