BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 745

Ny turistskatt utsatt for 15. gangInnkrevingsproblemer forsinker innføringen av den bebudede thailandske innreiseskatten.

Thailands ankomstavgift på 300 baht på turistankomster med fly (150 baht til lands eller til sjøs) vil likevel ikke bli innført i september.

Yuthasak Supasorn, guvernør for turistmyndigheten i Thailand, sa at saken må løses av den påtroppende regjeringen, som neppe vil være i vervet før midten av august.

Den foreslåtte skatten møter innkrevingsproblemer siden den ikke gjelder thaier eller utenlandske fastboende (de som kan bli i Thailand på ubestemt tid uten utreisedato i passet) og innehavere av thailandske arbeidstillatelser.

Flyselskaper klaget over at det vil være umulig for de å inkludere avgiften i internasjonale billetter med mindre avgiften gjaldt alle passasjerer. Forslag om at de unntatte gruppene kunne kreve tilbake 300 baht på et senere tidspunkt, er avvist som byråkratisk og arbeidskrevende.
En annen idé har vært at det skal åpnes innsamlingsbokser på både flyplasser og grenseposter, noe som fører til store køer når trøtte reisende prøver å betale med kort eller kontanter i flere valutaer som krever veksling. Landgrenseinnreise utgjør ytterligere vanskeligheter, da selgere fra Kambodsja, Malaysia eller Myanmar som daglig krysser Thailand vil være en annen unntatt kategori sammen med turister som blir i landet under 24 timer.

I forrige måned ble det foreslått av statsråder at hele strategien og betalingen skulle overlates til en privat organisasjon. Det har imidlertid ikke kommet noen nye ideer bortsett fra forslaget om at berørte ankomster bør betale på forhånd for reisen til et eget nettsted for myndighetene. Kritikere påpekte at et så uhåndterlig, ekstra byråkrati var en dårlig markedsføringsstrategi for en turistavhengig økonomi som Thailand.

Marisa Sukosol Nunbhakdi, president for Thai Hotels Association, sier at det vil være best å utsette ordningen til Thailand er tilbake til normalen neste år.

En talsmann for Your Asian Dreams sier at det fortsatt er uklart hvordan inntektene vil bli brukt:»

– Men det ser ut til å være et statlig slush-fond for å forbedre turistattraksjoner som templer og for å gi kompensasjon for store hendelser som minibussulykker eller båter som synker.

Men, nå er altså turistskatten er nå utsatt på ubestemt tid - for 15. gang.

Kilde: Pattaya Mail
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand