Stacks Image 789
Stacks Image 782
Stacks Image 793

Thailands "Phanaeng" slår Indias "Shahi Paneer" på topplisten over de beste karriretter i verden



Thailands krydrede "phanaeng curry" toppet den siste TasteAtlas.com-listen over "100 beste gryteretter i verden" med 4,8 poeng av 5.

Følgende tett på listen publisert på søndag var Japans karē, Kinas Sichuan hot pot, Vietnams bò kho og Indias shahi paneer.

Bortsett fra phanaeng, kom flere andre thailandske retter inn på listen, inkludert grønn karri på 8. plass, massaman på 9., thailandsk karri 15., gul karri 32. og rød karri 34.

Saken fortsetter under bildet



Grønn curry

Nettstedet beskriver Phanaeng som en thailandsk karri som er preget av sin tykke tekstur og salt-søt peanøttsmak.

– Den består av kjøtt som er stuet med tørket chili, kaffirlimeblader, kokosmelk, koriander, spisskummen, hvitløk, sitrongress, sjalottløk og peanøtter, heter det i beskrivelsen.

– Kjøttet som brukes i Phanaeng karri er vanligvis biff, kylling eller and, og retten inneholder tradisjonelt ikke noen grønnsaker."

Saken fortsetter under bildet



Massaman curry

TasteAtlas la til at navnet på retten er avledet fra ordet ‘panang’ eller ‘kors’, og refererer til den tradisjonelle måten å steke kylling på, med bena i kryss og satt i oppreist stilling.

 

Kilde: The Nation / Khao Sod

RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand