Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Falske leger i Bangkok og Pathum Thani pågrepet



Thailandske myndigheter har aksjoner mot to ulisensierte klinikker i Bangkoks Lat Krabang-distrikt og i Pathum Thani og arresterte to menn som hevder å være leger.

Etter et tips fra publikum om at klinikkene, lokalisert i Khlong Song Ton Nun i Lat Krabang og i Khlong 1 i Pathum Thani, kan operere uten lisens og at «legene» der muligens ikke er sertifiserte leger, aksjonerte politiet i går. lørdag, mot de to stedene.

På klinikken i Lat Krabang fant politiet en 51 år gammel mann, som behandlet noen pasienter. Politiet ba om å få se mannens legesertifikat, men han kunne ikke fremvise det og innrømmet at han jobbet på et sykehus i omtrent 13 år og deretter dro til utlandet for å gå på en medisinsk skole, men fullførte ikke studiene.

Den mistenkte hevdet imidlertid at han liker det medisinske yrket og bestemte seg for å åpne sin egen klinikk for omtrent tre måneder siden for å behandle pasienter.

I den andre aksjonene, på en klinikk i Pathum Thani, fant politet en 36 år gammel mann som behandlet noen pasienter. Han innrømmet at han ikke har legesertifikat eller lisens til å drive klinikk, men han hevdet at han ble uteksaminert med medisinsk grad fra et utenlandsk universitet, er nå under opplæring ved et statlig sykehus og er i ferd med å ta en eksamen å få legeerklæring.

Begge ble siktet for å ha utført medisinske prosedyrer uten lisens, som medfører en straff på tre års fengsel og/eller en bot på 30 000 baht ved domfellelse, drift av en klinikk uten lisens, som kan straffes med fem års fengsel og/eller en bot på 100.000 baht ved domfellelse, og salg av legemidler uten tillatelse, som gir fem års fengsel og/eller en bot på 10.000 baht, hvis de blir dømt.

Begge erkjente straffskyld for siktelsene.

Politiet råder publikum til å sjekke legitimasjonen til leger og lisensene til klinikker før de gjennomgår behandling.

Kilde: Thai PBS
RSS