Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Taxisjåfør utestengt fra Suvarnabhumi flyplass på livstid for overprising



En drosjesjåfør har fått forbud på livstid mot å plukke opp passasjerer på Thailands største flyplass for angivelig å ha brukt en falsk prisliste med «faste takster» for å kreve overpris fra en taiwanesisk turist for en tur fra Suvarnabhumi internasjonale lufthavn til Bangkok sentrum.

Sjåføren skal ha tatt mellom 1200 og 1500 baht for turen som normalt koster 300 baht.

Foruten å bli utestengt fra flyplassen på livstid, kan han miste taxilisensen.

Flyplassledelsen sa søndag at den ikke navngitte taxisjåføren hadde brukt en falsk liste over priser som brukte faste priser per destinasjon.

Alle drosjesjåfører som henter passasjerer på flyplassen må bruke taxameter, sier flyplassledelsen. – Sjåføren er utestengt for livstid fra taxiholdeplasser på flyplassen.

Fredag ble en rapport om hendelsen, sammen med et bilde av prislisten, publisert på Facebook:
"Pinlig! En kvinnelig taiwanesisk turist tok taxi fra Suvarnabhumi flyplass ble belastet 1200-1500 for å komme seg til Bangkok sentrum. Taxisjåføren hevdet at flyplassen satte prisene, heter det i innlegget, som viser bildet av listen med tittelen "Taxi Airport International".



Prisen til "Bangkok City" er på den falske listen 1200 til 1500 baht, mens en tur til Don Mueang internasjonale lufthavn koster 1500 til 2000 baht.

Rett etter at innlegget ble lagt ut la en administrator av Facebook-siden til Airports of Thailand Plc, som driver Suvarnabhumi, en kommentar som sa at hun ville varsle selskapet slik at det kunne undersøke hendelsen umiddelbart.

Søndag sa flyplassledelsen at de hadde innkalt drosjesjåføren til samtale etter å ha sett rapporten på nettet.

– Prislisten er falsk, presiserer de. – Alle drosjesjåfører må være registrert på flyplassen for å plukke opp passasjerer og er pålagt å bruke taxameter i stedet for faste priser, sier flyplassledelsen.

– Navnet på drosjesjåføren er sendt til landtransportavdelingen, og de er blitt bedt om å vurdere å tilbakekalle taxilisensen hans for å skade bildet av Thailand, sier flyplassledelsen og la til at sjåføren kan ha lurt andre turister.

Suvarnabhumi Airport-ledelsen benektet også rapporter om at en tilleggsavgift på 50 baht for drosjeturer fikk sjåførene til å kreve faste priser, og sier at 50 baht går til sjåførene.

De blir innkrevd for å oppmuntre drosjesjåfører til å hente passasjerer fra flyplassen.

Drosjesjåfører vil bli tilfeldig kontrollert døgnet rundt for å pålegge de å bruke taxameter, sier flyplassledelsen.

De som tar taxi fra flyplassen kan ringe 1584 hvis de ser en taxisjåfør på flyplassen som ikke bruker taxameter.

Kilde: The Nation
RSS