BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Sør-Korea ønsker produksjonsbase for elbiler i ThailandSør-Korea ønsker å inngå en økonomisk partnerskapsavtale med Thailand for å redusere import- og eksportavgifter og etablere en produksjonsbase for elbiler i Thailand, opplyser handelsrepresentant Nalinee Taveesin.

Nalinee var nylig i Seoul for å snakke med Ahn Duk-geun, Sør-Koreas handels-, energi- og industriminister, som uttrykte interesse for å forhandle frem en økonomisk partnerskapsavtale (EPA) mellom de to landene. Foreløpig har de to landene kun regionale handelsavtaler som ASEAN-Korea FTA (AKFTA) og RCEP, og de har ennå ikke inngått noen frihandelsavtale.

Den koreanske handelsministeren møtte også Thailands handelsminister under APEC-møtet i San Francisco, og han vil ha ytterligere samtaler med Thailands regjering når han kommer tilbake. En vellykket implementering av en EPA-avtale vil redusere import- og eksportavgifter og handelshindringer betydelig, samtidig som den vil fremme integrering av forsyningskjeder og varebevegelser, særlig i bilindustrien, som har et stort potensial for både Thailand og Sør-Korea.

Hyundai og Kia er dessuten i ferd med å utvide virksomheten sin og planlegger å etablere produksjonsbaser for elektriske biler i Thailand. Sør-Korea har foreslått å utnytte EPA-forhandlingene til å forberede privat sektor. Nalinee bekrefter at Thailand er innstilt på å samarbeide med Sør-Korea om å utarbeide et mandat for å utvikle EPA-avtalen raskt.

Sør-Korea har tidligere investert i ASEAN-landene, men har møtt hindringer i enkelte land på grunn av utilstrekkelig offentlig infrastruktur og energiforsyning. Til tross for betydelige investeringsfordeler krever Sør-Koreas store industrier mye energi til produksjonen.

Nalinee påpeker at Sør-Korea anerkjenner Thailands beredskap og vurderer å spre investeringene for å redusere avhengigheten av et enkelt land.

Thailand på sin side oppmuntrer Sør-Korea til å investere, og peker på fordelene landet vil få fra Board of Investment (BOI), Eastern Economic Corridor (EEC) og andre prosjekter, samt Thailands posisjon som inngangsport til markeder i Sørøst-Asia, Sentral-Asia og Europa.

Thailand har en dyktig arbeidsstyrke og tiltrekker seg årlig rundt 40 000 studenter som er interessert i å lære seg koreansk, og ligger på førsteplass utenfor Sør-Korea når det gjelder antall koreanske språkstudenter. Hun mener at forhandlingene er et utmerket tegn på samarbeid, og at de sammenfaller med 65-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Thailand og Sør-Korea i år.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand