BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 897

19 millioner turister til Thailand siden januar



Thailand registrerte 19 millioner utenlandske turister i perioden januar til 17. september i år, opplyser turistdepartementet i dag, tirsdag.

De utenlandske turistene genererte 795 milliarder baht (22,26 milliarder dollar) i inntekter, opplyser departementet ifølge Bangkok Post

– Turistsituasjonen i Thailand viser tegn til bedring, heter det i uttalelsen, som legger til at regjeringens visumfritak for kinesere vil gi sektoren et løft.

Ankomstene forventes å ta seg opp i takt med at bransjen går inn i høysesongen denne uken, med langhelger i land som Malaysia og Japan.

Den nye koalisjonsregjeringen, ledet av Pheu Thai-partiet, har blant annet innført visumfritak for reisende fra Kina og Kasakhstan fra 25. september til slutten av februar.

Turisme er en viktig drivkraft for Sørøst-Asias nest største økonomi. Myndighetene forventer 28 millioner ankomster i år.

I 2019 ble det satt rekord med 39,9 millioner utenlandske turister, hvorav 11 millioner fra Kina. Regjeringen har tidligere sagt at den sikter mot fem millioner kinesiske turister i år.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand