BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 897

Ni flyselskaper har søkt om driftstillatelse– Ytterligere ni flyselskaper har søkt om AOC-sertifikater (Air Operator Certificate) for å drive kommersielle flyruter i Thailand, noe som tyder på at den thailandske luftfartsindustrien er på bedringens vei.

Det sier Suthipong Kongpool, direktør for Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT), sier at

De ni flyselskapene er Asian Aerospace Services Co Ltd, som har søkt om tillatelse til å drive ikke-rutetrafikk; Siam Seaplane Co Ltd, som har søkt om tillatelse til å drive ikke-rutetrafikk; Really Cool Airlines Co Ltd, som har søkt om tillatelse til å drive rute- og ikke-rutetrafikk; Avanti Air Charter, som har søkt om tillatelse til å drive ikke-rutetrafikk; M-Landarch Co Ltd, som har søkt om tillatelse til å drive rute- og ikke-rutetrafikk; Bangkok Helicopter Services Co Ltd, for ikke-rutetrafikk; Pattaya Airways Co Ltd, for ikke-rutetrafikk og godstransport; Asia Atlantic Airlines, for ikke-rutetrafikk; og P80 Air Ltd, for rutetrafikk og ikke-rutetrafikk.

Suthipong sier at CAAT tar hensyn til søkernes forretningsplan, finansielle status, sikkerhet og servicestandarder når de utsteder AOC til flyselskapene.

CAAT mener at luftfartsindustrien er på vei tilbake til nivået fra før pandemien. Antall passasjerer som ble fraktet i 2023, er forventet å nå 127 millioner innen utgangen av året - 63,03 millioner internasjonale og 64,43 millioner innenlandske passasjerer - sammenlignet med rundt 160 millioner i 2019.

Han sa at 2024 var forventet å bli året da luftfartsindustrien skulle ta seg opp igjen. Antall flypassasjerer forventes å normaliseres til rundt 162 millioner - 88,62 millioner utenlandspassasjerer og 74,05 millioner innenlandspassasjerer.

Kilde: Bangkok Post

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand