Statsbudsjettet: Flyseteavgiften til Thailand økerRegjeringen foreslår i sitt statsbudsjett for 2019 å endre flyseteavgiften. Det vil medføre at en famlie på fire må ut med 1.600 kroner i flyseteavgift for en familieferie i Thailand.I stedet for en fast avgift på 83 kroner for hver passasjer, som er dagens sats, legger regjerinjgen nå opp til at avgiften skal se forskjellig ut avhengig av hvor langt passasjerene reiser.

«Regjeringen foreslår en provenynøytral omlegging av flypassasjeravgiften slik at flyreiser ut av Europa får en høyere sats på 200 kroner per passasjer mens øvrige reiser får en lavere sats på 75 kroner per passasjer», heter det i forslaget til neste års statsbudsjett.

I forslaget framgår det at de nye avgiftene skal innføres fra 1. april neste år. Det vil i såfall bety at en tur/returbilett til Thailand vil bli minst 234 kroner dyrere enn i dag. For en familie på fire vil samlet flyseteavift bli 1600 kroner, eller 936 kroner dyrere enn i dag.

Flyseteavgiften vil anslagsvis gi staten én milliard i inntekter.

Trodde du at flyseteavgiften, eller flypassasjeravgiften som det offisielt heter,  ble inført av miljøhensyn? Neida,. for i finansdepartementets budsjettforslag heter det: «Avgiften er begrunnet med å gi staten inntekter, …»

(pf) Kilde: E24


Kommentarer

Telenor interessert i FilippineneTelenor-gruppen håper at den filippinske regjeringen vil velge dem i deres søk etter den tredje aktøren i den filippinske telekomindustrien, ifølge Business World.

En direktør for Telenors regionale operasjoner sier at Filippinene er et interessant marked for Telenor på grunn av størrelsen: - Vi driver allerede god virksomhet i Malaysia, Thailand, Bangladesh, Pakistan og Myanmar. Filippin-markedet har også veldig bra potensial, sier han.

Telenor er en av flere utenlandske selskaper, som er potensielle tilbudsgivere. Vinneren vil bli valgt ut fra sitt høyeste servicenivå, fordelt på tre kategorier: årlig befolkningsdekning på 40%, gjennomsnittlig bredbåndshastighet på 25% og årlig kombinert capex og opex på 35%.

Fristen for innsending av bud er 5. november, og vinneren skal kunngjøres i desember.

(we) Kilde: ScandAsia. 
Bildet viser Telenorgruppens senter i Bangkok.


Kommentarer


Gratis minnekveld for Kim Larsen i Bangkok 12. oktoberAdmirals Pub & Restaurant i Bangkok, Thailand, vil dedikere en kveld til minne omden populære danske sangeren Kim Larsen, som gikk bort den 30. september. Kvelden er den 12. oktober.

Kvelden begynner med visning av filmen "Midt om natten", hvor Kim Larsen både deltok, skrev og laget musikken.

Etter filmen kan gjestene nyte en skandinavisk buffét og lytte til Kim Larsens musikk resten av natten.

Kim Larsen ble kjent i bandet Gasolin på 1970-tallet. Som soloartist og senere som en del av bandet Kim Larsen & Kjukken ble han en av de mest populære sangere i Danmark. Han fikk kreftdiagnosen i desember 2017 og døde 72 år gammel.

Admirals Pub & Restaurant ligger på Oakwood Resindence 15, Sukhumvit Soi 24 i Bangkok.

(we) Kilde ScandAsia


Kommentarer

Søndagsfilmen: Bangkoks "street food" forsvinner (video)(pf) Kilde: YouTube - ca 23 min
Kommentarer

Sexhotell i Bangkok skaper vrede med bilder av Hitler (video)Et thailandsk sexhotell skaper vrede nær sagt over hele verden etter sitt bisarre nazistiske temarom - dekorert med veggmalerier av Hitler. Se videoen under. 

Villa Love Hotel i utkanten av Bangkok har tre etasjer med ''short time'' rom - det såkalte "komminist-rommet" skal være det mest populære. Har kan en ha seg under hammer og sigd-malerier og føle seg beglodd av Hitler samt et gigantisk hakekors malt bak TV-en som viser hardcore japansk porno. Nonstop.

Nå har lokale krefter tatt til orde for at myndighetene griper inn i saken og de vil forby Thailands bisarre flørt med nazikulturen.
-  Thailand viser med dette en manglende og grunnleggende historisk forståelse av hva som skjedde under den 2. verdenskrig, heter det fra kritikerne.

Se flere bilder her
Kommentarer


Thailands største kommersielle kompleks åpner dørene 6. novemberThailands "Siam Piwat" åpner sine dører 9. november og er landets største kommersielle kompleks. 

Dette Bangkok-komplekset har kostet 1,6 milliarder dollar, og det kommersielle arealet er 520 000 kvadratmeter og skal huse over 500 butikker, hvorav omkring 80 er japanske.

Foruten kommersielle arealer til varehus, restauranter og underholdning inneholder komplekset høystandard-leiligheter i de to tårnene som er 70 og 52 etasjer høye

(we) Kilde: Asia.nikkei.com
Kommentarer

Tre byer i Thailand blant verdens 20 mest besøkteBangkok, Phuket og Pattaya er med på Mastercards Global Destination Cities Index (GDCI) 2018. Bangkok ligger, som i de to foregående år på førsteplassen, med 20,05 millioner besøkende. 

Gjennomsnittlig opphold er 4,7 døgn med et gjennomsnittlig forbruk på 5.500 baht i døgnet.

Phuket, med sine 9,29 millioner besøkende, ligger på 12. plass og Pattaya på 18. plass med 8,67 millioner besøkende.

Ifølge MasterCard reflekterer dette Thailands infrastruktur, stabilitet, den perfekte miks av business og fritidsmuligheter, såvel som landets unik kultur. Det pekes også på statens aktive engasjement i promotering av landet som en mangfoldig destinasjon.

(we) Kilde NNTKommentarer

EU med handelssanksjoner mot KambodsjaEUs kommissær for handel Cecilia Malmstrøm holdt i går en pressekonferanse i Brussel og bekjentgjorde at Kambodsja vil miste sin spesielle tilgang til det store EU-markedet , og at de vurderte lignende handelssanksjoner mot Myanmar.

Bakgrunnen er menneskerettighetssituasjonen i de to landene. Valget i Kambdsja hvor statsminister Hun Sen, med truende virkemidler, hadde sørget for å få eliminert all opposisjon før det siste valget fant sted. I Myanmar dreier det seg om landets håntering av rohingyanfolket.

For Kambodsja kan dette få store negative konsekvenser for økonomien og industrien, og særlig for den store tekstilindustrien som har 700 000 sysselsatte. 40 % av landets eksport, til en verdi av 5 milliarder euro, går til EU-land.

(we) Les mer på Reuters/ThaivisaKommentarer


Støy en plage også for thaieneUndersøkelser har vist at støyforurensning er en av de største problemene i Thailand, selv om de fleste  utenlandske turister tror det motsatte.

Nesten en tredjedel av alle klager til myndigheter som politi og distriktsmyndighetene handler om støy. De viktigste årsaker til støy er:
  • Folk som er beruset
  • Støyende bil- og motorsykkelkjøring
  • Høylydt krangling
  • Festivaler og fester
  • Restauranter
  • Fabrikker
  • Bilverksteder
  • Gatehunder og katter
  • Byggeaktivitet
Nå rådes publikum til å klage ved å ringe 191, via politiappen "PoliceIlertU", eller kontakte den lokale stasjonen. Hvis det ikke virker, kan en prøve å kontakte distriktskontoret. I Bangkok kan en ringe 1555 eller melde fra på www.bangkok.go.th/rongtook. ("Rong tok" betyr å klage på problemer du måtte møte) .

(we) Kilde: Ny TV
Kommentarer

Hotellansatt stjal 2000 euro fra finsk hotellgjestEn kvinnelig kasserer på et Pattaya-hotell ble i går, fredag, arrestert for å ha stjålet 2000 euro fra en finsk hotellgjest.


Den finske gjesten på Thepthip Hotel i det sydlige Pattaya leide en hotellsafe i hotelles resepsjon og den kvinnelige kassereren byttet om på nøklene og forsynte seg av den finske gjestens penger natt til fredag. I tillegg stakk hun av med 10.000 baht fra hotelles kasse.

Den kvinnelige kasserer ble pågrepet i sin bolig, ikke langt fra hotellet, og innrømmet umiddelbart forholdet.

(pf) Kilde: The NationKommentarer

Turistene svikter Khao San, etter at den har blitt en skygge av seg selv"Byens liv og sjel er ødelagt -  vi kommer ikke tilbake", er tilbakemeldingene fra mange turister etter besøk på dagens Khao San Road.


Denne tidligere vibrerende, hektiske, fargerike og mangfoldige gata er bare blitt en skygge av seg selv, etter at byens myndigheter har foretatt omfattende regulering av handels- og gatelivet. Tilsvarende det som er gjort på noen andre steder i byen.

Turister opplever at byen ikke lenger er så pulserende som omtalene i reiselivsskildringer viser og  mange av de fremste attraksjonene er forsvunnet. (we) 

Kommentarer


En av tsunamibøyene ved Andamankysten ute av funksjon i ett årEn av de to tsunamibøyene ved Thailands andamankyst har vært ute av funksjon siden oktober ifjor. De utgjør en del av varslingssystemet, og skal kunne gi varsel 90 minutter før en tsunami treffer land.

Det antas at bøyen har blitt ødelagt ved at fiskebåter har fortøyet seg til bøyen. Reparasjonen er anslått til å koste nær 10 millioner baht.

Den ene bøyen er plassert 25 mil vest for Phuket, den andre 15 mil fra Phang Nga. Marinen har forøvrig en stasjon som kontinuerlig overvåker havnivået, og som inngår i det totale varslingssystemet.

Det er ikke klarlagt når bøyen vil bli reparert, men en reservebøy skal etter planen være på plass i nær framtid. 

(we) Kilde: GMM news
Kommentarer

339 utlendinger arrestert etter nok en politirazzia339 utlendinger ble i går arrestert på 337 ulike steder i Thailand. Flere grener av politiet deltok i den til nå største razziaen mot utlendinger som oppholder seg ulovlig i landet, eller har vist kriminell adferd.

Razziaen fant sted på skoler, hoteller og restauranter og var tilrettelagt av Big Joke som da var nestkommanderende i turistpolitiet, men som nå har tiltrådte som øverste sjef for immigrasjonen.

96 ble tatt for overstay av sine visa, 131 for ulovlig å ha kommet seg inn i landet og 142 for kriminalitet. Flere enn 70 kinesere, indere og ghanesere ble tatt i Ratchada og Sutthisan-områdene for salg av varer, noe som ikke er lovlig for utlendinger.

Til nå er det blitt foretatt 35 slike raid, og 2.300 utlendinger er arrestert og utvist fra landet.

(we) Kilde: Khaosod
Kommentarer

Fem dødsfall på kort tid fikk folket til å tro på hevngjerrig kvinnespøkelseAlt startet etter at fem innbyggere i den thailandske landsbyen døde iløpet av tre uker.


Dette fikk innbyggere i Pu Hong i Kalasin-provinsen, i det nordlige Thailand, til å tro at dødsfallene ikke var tilfeldige, men snarere verket til et sint «enke-spøkelse», som nå terroriserte dem.

Thaiene er overtroiske og en innbygger i landsbyen fikk folk til å tro at den onde ånden hadde som mål å ta liv av mennene i landsbyen. Guttene i landsbyen begynte å lakkere neglene sine for å prøve å skjule seg som kvinner, og unngå å bli drept av den overnaturlige skapningen.

Etter hvert grep en lege inn og fikk overbevist innbyggerne om at dødsfallene var naturlig.

(we) Kilde: BangkokCoconuts


Kommentarer


Thailands nye immigrasjonssjef advarer: Se opp visumsvindlereDet nyutnevnte sjefen for immigrasjonen i Thailand, kom i går med en sterk advarsel til visumagenter og deres kunder, som illegalt søker å få utvidet sine visum: - Jeg kommer til å arrestere deg uansett hvor du er.

Den nye sjefen - kjent som Big Joke fra sine kontante aksjoner i jobben som visesjef for turistpolitiet, kom med advarselen til et stort presseoppbud, etter arrestasjon av en kvinnelig visumagent. 

Kvinnen ble arrestert i sitt hjem etter at politiet hadde funnet ut at hun hadde sørget for illegale visumforlengelser for blant annet statsborger fra India, Pakistan og Nigeria. Hun hadde brukt falsk dokumentasjon av bl.a. sine klienters økonomi.

(we) Kilde: INN


Kommentarer

Britisk pensjonist stjal madrass og penger fra naboenEn britisk pensjonist (72) og hans thaikone (45) stjal en madras og 3000 euro fra sine britiske pensjonistnabo (66). Dette skjedde i Pattaya.

Naboen, som de kalte "en venn", hadde vært en tur i Kambodsja. Straks han kom tilbake og oppdaget tyveriet ble politiet kontaktet. De fattet mistanke til naboparet, som benektet forholdet. Dog fantes det videoopptak som viste innbruddet, og de to måtte erkjenne tyveriet.

(we) Kilde: Thaivisa


Kommentarer

Thaifar (71) skjøt datters beiler på kjøpesenterEn thailandsk far (71), som gjentatte ganger hadde advart en mann om å holde seg borte fra sin datter, skjøt i går, torsdag, beileren på parkeringsplassen utenfor Tesco Lotus i Nakorn Pathom, utenfor Bangkok.

Den skadde flyktet inn i shoppingsenteret og ble liggende, sterkt blødende, på gulvet i bakeriavdelingen før redningsmannskap kom til og fikk brakt ham til sykehus. Etter å ha skutt beileren skjøt han flere skudd mot vedkommendes bil, bl.a. dekkene.

Mannen hadde i et par år vært ute etter datteren, mens hun hadde vært avvisende. Denne dagen kom han gående forbi bilen, og slo neven i den. Han hadde også fornærmet datteras far på Facebook. 

Faren ble funnet i sin bil, sammen med sin familie, ute på parkeringsplassen. og ble pågrepet av politet.

(we) Kilde: Sanook

Kommentarer


Immgrasjonssjefen: Slutt på tips til immigrasjonens ansatteThailands nye immigrasjonssjef, kjent fra turistpolitiet som Big Joke, har som en av hans første beslutninger vist handlekraft og tydelig annonsert at det skal bli slutt på å gi tips til immigrasjonens ansatte.

Dette har bl.a. ha ført til en stopp i praksisen ved grensepasseringssteder hvor enkelte skulle betale 2000 baht for visa, mens de måtte betale 2300 baht. De siste 300 gikk i de ansattes eller agentenes egne lommer.

Oppslag dette skal allerede ha bli annonsert tydelig ved grensepasseringsteder.

(we) Kilde: Thaivisa


Kommentarer

Familiefar drept - fem skadd i Korat

Sjåføren (41) av en SUV ble drept og fem passasjerer ble skadd i en bilulykke i Korat i onsdag ettermiddag. Ektefellen og tre barn samt bestemoren ble skadd.


Blant de fem skadde var ekteparets tre barn (3, 11 og 12 år) samt moren (43) og en 80 år gammel bestemor.

Famiien hadde vært på besøk i Surin og var på hjem til Chon Buri.

Ingen av de overlevende kjenner til detaljene til ulykken, bortsett fra at bilen plutselig kolliderte med et tre. Politiet antar at den omkomne sjåføren sovnet bak rattet.

(pf) Kilde: The Nation
Kommentarer

Russisk mann på Interpools røde liste arrestert i PattayaEn russisk mann, etterlyst i Russland for natkotikasmugling, ble tirsdag arrestert i Pattaya. 

Han oppholdt seg i Thailand på forretningsvisum. Nå sitter han i forvaring og vil bli utlevert til Russland.
(we) Kilde: TheNation

Kommentarer


Se eldre saker...


RSS Feed