Toppsaker fra Bangkok Post: : 
  Toppsaker fra The Nation: : 

   Bangkok er blant de billigste byene å flytte til   Ifølge en studie gjennomført av nettstedet Nestpick er Bangkok en blant 80 byer som det er billigst for utlendinger å flytte,  til. Kostnaden den første måneden, som er høyere enn andre måneder som følge av visa og andre ting) ble beregnet å være 35 800 baht (9.180 nkr).

   Rimeligere var det likevel i 17 andre byer, bl.a. i sørsøstasias Kuala Lumpur (32 648 baht) og Jakarta (33 884 baht).

   Den billigste byene å flytte til var Kairo, hvor den første måneden koster deg i gjennomsnitt bare 21 132 baht, etterfulgt av Bangalore 23 897 og Bucuresti 24 295.

   Dyrest i Dubai med utgifter på totalt 136 983 baht den første måneden, Auckland (128 968) og San Francisco (121 275). 

   Kostnadene inkluderer visumavgifter, mat, transport, leie, telefon og internett for den første måneden etter flyttingen. Ifølge Nestpick, kan utlendinger som flytter til Bangkok forvente å betale 2.580 baht i visumgebyr (den første måneden) 14.182 i husleie, 568 for internett, 672 for telefon, 16.596 for mat og 1.201 for transport i måneden.

   (we) Kilde: Thaivisa
   Kommentarer

   Thaipolitiet leter etter "1000 skjønnheter" som promoterer gambling   Politiet i Thailand sa går at de leter etter mer enn 1000 kvinner som ulovlig promoterer online gambling før det kommende fotball-VM.

   Visepolitidirektør Chalermkiat Sriworakan sa at arrestordre har blitt utstedt på mer enn 1000 modeller, kjent som «pretties», og som er omtalt i online-gamblingkampanjer for omtrent like mange nettsteder. Politiet sa at de ville identifisere nettstedoperatørene og få rettsordre for å kunne slå til mot disse.

   (we) Kilde: Khaosod

   Kommentarer


   131 av 140 hoteller på Koh Phi Phi tilfredsstiller ikke registreringskravene   Myndighetene har sjekket hoteller og overnattingssteder på Krabis populære Koh Phi Phi. Bare ni av 140 hoteller opererte lovlig og hadde alle registreringer i orden.

   - Fra vår grundige undersøkelse på Koh Phi Phi har vi funnet ut at de fleste hotelloperatører ikke kan sende inn søkander om driftstillatelser siden de ikke har skjøter, eller andre dokumenter på eiendommen, noen har for små hotellrom og tilfredsstiller ikke den standard som kreves av Hotel Act, heter det fra offiselt hold.

   Nylig ble også en rekke hoteller i blant annet Hua Hin sjekket og stengt på samme grunnlag.

   (we) Kilde: TheThaiger


   Kommentarer

   Buss med 33 kinesiske turister på randen å falle ned i ravine på Phuket (video)   En buss med 33 kinesiske turister på vei til et hotell på Phuket fikk bremsefeil og ble hengene på kanten av en dyp ravine.


   Politiet på Karun berømmet sjåføren ettersom utførkjøringen kunne fått fatale efølger. Sjåføren klarte å bremse hastigheten ved å pressen bussen langa et rekkverk inntil den koliderte med en parkert pickup og skjøv denne ned i ravinen istedet. Ulykken skjedde ved 23-tiden på Kata Mountain i Karon tirsdag kveld. Ingen av turisterne ble fysisk skadd.

   Sjåføren opplyste til politiet at han merket at bremsene ikke fungerte da han kom til nedoverbakken. Ha presset da bussen langs rekkverket på motsatt side av veien. Til alt hell var det ikke motgaående trafikk.

   Sjåføren sa at han presset bussen langs rekkverket i omlag 50 meter før han kolliderte med en parkert pickup og sendte dene ned i den 8 meter dype ravinen. Turistene ble fraktet til hotellet i en annen buss.

   (pf) Kilde: Thailand-idag/Thaivisa

   Kommentarer

   Ren og klar for turister: Bang Saen viser hvordan stranden rengjøres


   Bilder publicerades på Facebook visade före och efter av den populära stranden Bang Saen i Chonburi.

   Tidigare var det en alltför bekant scen med massor av skräp som blåste in från havet – efter en snabb insats av kommunen är stranden åter redo för turister.

   Myndigheterna i Saen Suk är säker på att turismen kan fortsätta oförändrad genom att göra inte mindre än tre dagliga reningar av sin 5 km långa strandsträcka.

   (pf) Kilde: Thailand-idag.asia


   Kommentarer


   Thailands turistmyndigheter forstår ikke landets problemer med overturisme   Trots den växande oron för överourism har de thailändska myndigheterna meddelat att de fortfarande är mycket engagerade i fortsatt snabb tillväxt av besökare.

   Landet lockade 35 miljoner turister i fjol, vilket nu börjar påverka samhällen och miljön. Mest berömda, i mars beordrade myndigheterna stängningen av den berömda Maya Bay i Phi Phi Islands. Den fyra månaders nedstängningen startade den 1 juni.

   Thailändska turistsmyndigheter har en önskan om att locka till sig fler avancerade besökare, vilket kan vara lönsamt och mindre lokalsamhällen än lågklassiga turister.

   Att öka flygplatsernas kapacitet vid stora thailändska destinationer innebär att myndigheterna i Thailand fortfarande planerar att fokusera på att upprätthålla en långsiktig snabb tillväxt och är villiga att ta på sig de väsentliga kostnaderna för att bygga infrastrukturen för att få det att hända.

   (pf) Kilde: Thailand-idag.asia


   Kommentarer

   Thailand blir hele verdens søppelplass   Experter på avfallshantering och miljöskydd varnar för att Thailand kan bli världens största soptipp, eftersom regeringens politik för att främja avfalls-energi-industrin redan har resulterat i import av plastavfall till kungariket.

   Ecological Alert and Recovery sa att landets senaste avfallshanteringstrend strider mot korrekta avfallshanteringsmetoder. Regeringens nuvarande väg kommer att förhindra en ordentlig lösning för att hantera sopproblemen och oavsiktligt leda till att avfall från andra länder dumpas i Thailand.

   "Avfall till energi är en av de mest förorenande metoderna för både avfallshantering och kraftproduktion, för det kommer inte bara att förbränna sopor, ge utsläpp av giftiga föroreningar, men även kvarvarande aska är mycket farlig och kräver mycket noggrann förvaring i en säker deponi.

   De menade att det inte var kostnadseffektivt för investerarna att installera dyra förbränningssystem, vilket framhäver oron över storleken på de avfallsprojekt som nu förespråkas av regeringen. De tvingas minska pengarna till miljöskydd för att hålla sina investeringar lönsamma.

   (pf) Kilde: Thailand-idag.asia
   Kommentarer

   Far og sønn utga seg for å være thailandsk kvinne: Svindlet spanjol for 32.000 euro   En 25 år gammel mann fra Las Palmas og han 49 år gamle far utga seg for å være en kvinne fra Thailand på en kontaktside på internett og ble nettkjæreste med en mann fra Spania. Mannen ble svindlet for 32.000 euro.

   Han skal ha overført flere beløp til den han trodde var hans thailandske nettkjæreste for å hjelpe henne ut av påståtte økonomiske problemer, iflg nettavisen Canarijournalen. 

   (pf) Les saken i Canarijournalen >>>

   Kommentarer


   Vil halvere plastbruken på ni år: To plastbæreposer daglig i stedet for åtte   Thailand har som mål å redusere bruken av plast med 50 prosent i de neste ni årene.

   – Målet er å kutte ned bruk av plastposer til bare to bæreposer per person per dag i stedet for et gjennomsnitt på åtte plastposer daglig. Det sa Chatuporn Burutpat, generaldirektør for Marine og Coastal Resources Department, lørdag.

   Med henvisning til den siste døde pilothval i havet utenfor Songkhla, som hadde åtte kilo plastposer i magen, som en inspirasjon for endring av bruken av plastposer, sa han at avdelingen hadde kartlagt kortsiktig, mellomlang sikt og langsiktige tiltak for å redusere mengden søppel som dumpes i havet.

   (pf) Kilde: ThaiPBS


   Kommentarer

   Tidligere landlagskeeper: Blakk, syk og rådvill i Thailand.   Roy Amundsens søster, Vivian, ber om hjelp til broren: - Jeg har brukt alle sparepengene mine så langt og det er en fortvilet situasjon

   Tidligere landslagskeeper Roy Amundsen (63) ble rammet av slag i Thailand, havnet på sykehus og da det skulle betales 88 000 for sykehusoppholdet, viste det seg at noen har tømt kontoene hans. Han sitter blakk, syk og rådvill i ferieparadiset.

   Nå er det kronerulling pågang på Facebook.

   (pf) Les saken i Østlandsposten (krever innlogging)


   Kommentarer

   Store karakterforskjeller mellom elever med ulik innvandrerbakgrunn   Forskere ved OsloMet har nå studert de 20 største innvandrergruppene i videregående opplæring. De finner store forskjeller både i karakterer og hvor mye lekser ungdom gjør. Ungdom fra Thailand skiller seg ut.

   – Det skiller nesten ett helt poeng på karakterskalaen mellom de gruppene som oppnår de beste og dårligste resultatene, sier NOVA forsker Anders Bakken som sammen med Christer Hyggen ved OsloMet som her brukt Ungdata til å studere de 20 største innvandrergruppene i videregående opplæring.

   Ett av funnene er at det er store karakterforskjeller avhengig av hva slags land foreldrene har innvandret fra. Mye av disse forskjellene forklares av sosial ulikhet og forskjell i botid, skriver nettstdet hioa.no

   For seks av innvandrergruppene avviker karaktergjennomsnitt mer enn 0,5 karakterpoeng fra majoriteten. Ungdom med bakgrunn fra Thailand skiller seg ut med det laveste gjennomsnittet, mens ungdom med foreldre fra Eritrea, Afghanistan, Somalia, Irak og Tyrkia ligger noe høyere.

   Les hele saken på hioa.no

   (pf)  Kilde og bilde: hioa.no
   Kommentarer


   Thailands regjering med T-skjorte til ære for HM Kongen   Thailands konge, Maha Vajiralongkorn, fyller 66 år den 28. juli. Folk kan nå kjøpe t-skjorter med bilder tegnet av Hans Majestet Kongen.

   T-skjortene selges på statsministerens kontor, som ligger i regjeringsbygget. Motivet er tegnet av Hans Majestet Kongen selv. Skjortene kan, ifølge meldingene, brukes ved alle anledninger og i hele juli. Skjorta kommer i to farger, gul og hvit, og koster 299 baht.

   Dagen faller i år på samme tid som den buddhistiske Asaha Pula Day (khao phansa) 27. juli, som er innledningen til buddhistenes tre måneders Buddhist lent.

   (we) Kilde: PRD / NNT


   Kommentarer

   Russisk mann arrestert i Pattaya, mistenkt for barnepornografi   En russisk mann (39) ble onsdag arrestert på sitt bosted i Pattaya, mistenket for besittelse av barnepornografi. Under husransakelsen konfiskerte turistpolitiet en bærbar datamaskin som ble funnet å inneholde uanstendige bilder av barn.

   Politiet sjekker nå den mistenktes datamaskin for å bekrefte om han opprettet eller distribuerte materialet, da dette er avgjørende for den videre rettergang.

   Politiet lover at de fortsatt vil være aktive i å gripe utenlandske pedofile som oppholder seg i Thailand.

   (we) Kilde: Thaivisa
   Kommentarer

   "Prikkfjerning" på førerkort i Thailand kommer i 2019   Politet opplyser at systemet med "prikkfjerning" vil tre i kraft neste år. Enhver førerkortinnehaver har i utgangspunktet 12 prikker, og for trafikkovertredelser tas det fra 1 til 3 prikker pr. hendelse. 

   Trafikkovertredelsene er delt i tre kategorier.

   Kategori 1  
   Du mister 1 prikk, og har omfatter trafikkovertredelse som f.eks. manglende bruk av hjelm eller setebelter. Det er ett poeng.
   Kategori 2
   Du mister 2 prikker, og omfatter litt mer alvorlig trafikkovertredelse (slik politiet ser det), som f.eks. kjøring mot rødt lys eller mot kjøreretningen.

   Kategori 3
   Du mister tre prikker, og skal være mest alvorlige trafikkovertredelse,  som kjøring under påvirkning av alkohol eller andre rusmidler, fartsovertredelse og stike av fra fra evnt. ulykke og -steder.

   Har du mistet alle 12 prikkene får du kjøreforbud i 12 måneder.  Ved gjentagende trafikkovertredelser  som fører til at du blir fratatt 12 prikker flere ganger  kan du si farvel til førerkortet for resten av livet.

   (we) Kilde: Daily News/Thaivisa


   Kommentarer


   Advarer mot kraftig nedbør i helgen   Det advares mot kraftig nedbør og vind fra i dag og til om med mandag i Thailand.

   Varselet gjelder disse provinsene:

   Lørdag:
   Nord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Lamphun, Lampang, Tak, Kamphaeng, Sukhothai and Phichit.

   Nordøst: Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Yasothon, Amnat Charoen and Ubon Ratchathani.

   Sentral: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chai Nat, Suphan Buri, Kanchanaburi and Ratchaburi.

   Øst: Chon Buri, Rayong, Chanthaburi and Trat.

   Syd: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phangnga, Phuket and Krabi.

   Søndag og mandag:
   Nord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phitsanulok, Phichit and Phetchabun.

   Nordøst: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Amnat Charoen and Ubon Ratchathani.

   Sentral: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chai Nat, Lop Buri, Saraburi, Suphan Buri, Kanchanaburi and Ratchaburi.

   Øst: Nakhon Nayok, Chachoengsao, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi and Trat.   Kommentarer

   Thailand vil bøtlegge promillesyklister   Thaipolitiet ber nå om en lovendring slik at også syklister kan bøtelegges dersom de er fulle eller narkotikapåvirket. Boten foreslås å bli 500 baht, og etter at de er bøtlagt skal de få lov til å gå hjem.

   Fulle syklister er årsak til flere ulykker. Bøtelegging skal imidlertid bare skje når syklingen er på en hovedvei, ikke når det skjer på private eiendommer.

   (we) Kilde: Daily News/Thaivisa


   Kommentarer

   Thailandske veier skal rehabiliteres med naturgummi   Forsvarsdepartementet skal nå bruke naturgummi til å forbedre veier og dammer rundt omkring i Thailand. Dette vil bidra til å redusere overskudsdsproduksjonen, som følger av lavere global etterspørsel og bruk av billigere syntetisk gummi.

   2,6 milliarder baht er bevilget over sentrale budsjetter. Gummien skal brukes til å renovere 6.831 asfaltbaner med en samlet lengde på 1.500 km, samt å bygge 60 små dammer for lagring av landbruksvann. 30 000 tonn er beregnet å gå med, og arbeidet skal utførs i perioden juli-september i år.

   (we) Kilde: PRD/NNT   Kommentarer


   Arbeidsinnvandrere får absolutt siste frist for registrering   Thailands arbeidsminister opplyser at 30. juni blir den absolutt siste first for arbeidsinnvandrere for å registrere seg og få arbeidstillatelse. Dette er spesielt arbeidsinnvandrere fra nabolandene Kambodsja, Lao og Myanmar og deres arbeidsgivere som er målgruppa for denne meldingen.

   Over lengre tid har det vært åpnet såkalte One Stop Service-kontorer, og disse vil bli stengt fra 30. juni.

   Innvandrere som arbeider uten tillatelse eller utenfor tillatte yrker, kan få bøter på 5.000 til 50.000 baht, bli deportert og gitt et toårig forbud mot å søke om arbeidstillatelse.

   Deres arbeidsgivere ville få bøter på fra 10 000 til 100 000 baht per arbeidstaker. Har de blitt tatt for dette tidligere kan de bli fengslet i opptil ett år og / eller bøtelagt med fra 50 000 til 200 000 pr. arbeidstaker, og gitt forbud mot å ansette innvandrere i tre år.

   (we) Kilde: PattayaOne

   Kommentarer

   Tenåring i Bangkok arrestert med enorme mengder narkotika


   Ukentlig er det ufattelig store mengder narkotika som blir beslaglagt i Thailand. En gutt (17) ble forleden arrestert etter at politiet så at han gikk ut fra sitt bosted mens han bar på en pose. I posen ble de funnet narkotika, og og ved ransaking på hans rom enorme mengder narkotika beslaglagt.


   Beslaget ble over 8 millioner metamfetaminpiller, 37 kilo crystalmeth, 2.822 ecstasypiller, 38 kilo crystalketamin og 569 flasker ketaminoppløsning.

   Opprinnelseslandet skal være Myanmar eller Laos, og varene smuglet inn i Thailand. Guttens rom i LadPrao i Bangkok har blitt brukt som lagringssted og distribusjon i hans nærområde, områdene Bang Khen, Chatuchak, Lard Prao, Khan Na Yao og Min Buri.

   (we) Kilde: TheNation
   Kommentarer

   Thailands statsminister på sjarmørtur til EU - promoterer den østlige økonomiske korridor   EU har på alle nivåer gjenopptatt forbindelsene med Thailand, etter et mere labert forhold etter kuppet i 2014.  Nå forbereder statsminister Prayut Chan-o-cha seg på sjarmoffensiv med å besøke EU-land senere i denne måneden.

   Representanter fra regjeringa, departementer og næringsliv har møtt diplomater fra 56 land, og presentert prosjekter og vyer nå det gjelder den såkalte Eastern Economic Corridor (EEC). Det bebudes at det snart kommer budrunder på prosjekter. 

   Det ønskes også utenlandske aktører og investorer, både på disse prosjektene og på andre næringsprosjekter i provinsene ChonBuri, Rayong og Chanthaburi.

   Statsministeren meddelte også at disse prosjektene og utviklingen av EEC var drøftet med de to største partiene i Thailand, Pheu Thai Party og Democratic Party, for å sikre at dette arbeidet vil bli videreført også etter et nytt valg (som nå planlegges i februar 2019).

   (we) Les (engelsk) mer på  TheNation
   Kommentarer


   Se eldre saker...

   Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

   RSS Feed