Stacks Image 71
Stacks Image 73

Arbeidsinnvandrere får absolutt siste frist for registreringThailands arbeidsminister opplyser at 30. juni blir den absolutt siste first for arbeidsinnvandrere for å registrere seg og få arbeidstillatelse. Dette er spesielt arbeidsinnvandrere fra nabolandene Kambodsja, Lao og Myanmar og deres arbeidsgivere som er målgruppa for denne meldingen.

Over lengre tid har det vært åpnet såkalte One Stop Service-kontorer, og disse vil bli stengt fra 30. juni.

Innvandrere som arbeider uten tillatelse eller utenfor tillatte yrker, kan få bøter på 5.000 til 50.000 baht, bli deportert og gitt et toårig forbud mot å søke om arbeidstillatelse.

Deres arbeidsgivere ville få bøter på fra 10 000 til 100 000 baht per arbeidstaker. Har de blitt tatt for dette tidligere kan de bli fengslet i opptil ett år og / eller bøtelagt med fra 50 000 til 200 000 pr. arbeidstaker, og gitt forbud mot å ansette innvandrere i tre år.

(we) Kilde: PattayaOne

Kommentarer


Tenåring i Bangkok arrestert med enorme mengder narkotika


Ukentlig er det ufattelig store mengder narkotika som blir beslaglagt i Thailand. En gutt (17) ble forleden arrestert etter at politiet så at han gikk ut fra sitt bosted mens han bar på en pose. I posen ble de funnet narkotika, og og ved ransaking på hans rom enorme mengder narkotika beslaglagt.


Beslaget ble over 8 millioner metamfetaminpiller, 37 kilo crystalmeth, 2.822 ecstasypiller, 38 kilo crystalketamin og 569 flasker ketaminoppløsning.

Opprinnelseslandet skal være Myanmar eller Laos, og varene smuglet inn i Thailand. Guttens rom i LadPrao i Bangkok har blitt brukt som lagringssted og distribusjon i hans nærområde, områdene Bang Khen, Chatuchak, Lard Prao, Khan Na Yao og Min Buri.

(we) Kilde: TheNation
Kommentarer

Thailands statsminister på sjarmørtur til EU - promoterer den østlige økonomiske korridorEU har på alle nivåer gjenopptatt forbindelsene med Thailand, etter et mere labert forhold etter kuppet i 2014.  Nå forbereder statsminister Prayut Chan-o-cha seg på sjarmoffensiv med å besøke EU-land senere i denne måneden.

Representanter fra regjeringa, departementer og næringsliv har møtt diplomater fra 56 land, og presentert prosjekter og vyer nå det gjelder den såkalte Eastern Economic Corridor (EEC). Det bebudes at det snart kommer budrunder på prosjekter. 

Det ønskes også utenlandske aktører og investorer, både på disse prosjektene og på andre næringsprosjekter i provinsene ChonBuri, Rayong og Chanthaburi.

Statsministeren meddelte også at disse prosjektene og utviklingen av EEC var drøftet med de to største partiene i Thailand, Pheu Thai Party og Democratic Party, for å sikre at dette arbeidet vil bli videreført også etter et nytt valg (som nå planlegges i februar 2019).

(we) Les (engelsk) mer på  TheNation
Kommentarer

Engangsemballasje blir forbudt i Thailands nasjonalparkerDet forberedes forbud mot plastposer, skumpakninger, engangsbestikk, sugerør m.v. i landets 154 nasjonalparker og sju dyrehager. 

Det er i dag enorme mengder av dette som folk lar ligge igjen etter å ha vært på besøk, og en god del følger vannveiene ut til havet.
Besøkende må i fremtiden bare bringe med seg artikler son kan gjenbrukes. Det er ennå ikke fastsatt fra hvilket tidspunkt dette skal gjelde.

(we) Kilde: TheNation

Kommentarer

Politiet stengte over hundre pensjonater i Ching MaiPolitiet i Chiang Mai har gjennomført en større aksjon hvor over ett hundre pensjonater (små hoteller, gjestehus og overnattingssteder) er blitt stengt. 

Bakgrunnen er at de ikke oppfyller den thailandske hotellovens krav (hotel act).  Nå har eierne og driverne samlet seg, engasjert jurister, og møtt opp ved rådhuset for å kjempe for sin sak.

De hevder at loven ikke er tilpasset virksomheter av deres størrelse, bare større tre til femstjernes hoteller. Mange av de små ha drevet i mange år, lenge før loven kom i 2004. Flere har prøvd å tilpasse seg dravene, men mange er ikke mulig å etterkomme, med den størrelse og beliggenheten de har. Det skal blant annet dreie seg om at overnattingsstedene mangler grøntområder.

(we) Kilde: ChiangMaiCityLife
Kommentarer

Dagens sjåfør (video)I vår sporadiske serie "Dagens sjåfør" bringer vi i dag et ublidt møte med en betongbil og en buss. Til alt hell gikk det bra med med alle involverte om en ser bort fra de rent materielle skadene.  Hendelsen inntraff mandag denne uken.  (pf)

Kommentarer


Asfalt på Suvarnabhumis rullebaner erstattes med betongDet har vært klaget på "myke" takse- og rullebaner på Thailands hovedflyplass Suvarnabhumi. Nå bevilges det 2,58 milliarder baht for å få erstattet områder med asfalt med mer bestandsdyktig betong.


Flyplassen er anlagt på et større drenert sumpumråde, og det var for noen år siden problemer med forsenkninger. Disse er for lengst reparert. Arbeidet med å bytte ut asfaltdekket til til fordel for betong skal ta til neste år og vil ventelig ta omkring tre år.

(we) Kilde: Khaosod


Kommentarer

Slik forlot et kinesisk par hotellrommetRengjøringshjelpa gjorde sjokkert anrop da hun skulle klatgjøre et rom som var leid ut i to døgn til et kinesisk par. 

Maken til forsøpling hadde hun aldri opplevd, og etter grundig rengjøring måtte rommet ennå stå tomt for er par dager for å luftes ut.


Huseieren var sjokkert, hadde aldri opplevd maken, heller ikke av andre kinesere som hadde vært leietakere, selv om kinesere generelt har et dårlig rykte med hensyn til renhold og hygiene. @

Det er vel dette som ansees som "kvalitetsturister" i Thailand? 

(we) Kilde og bilder: Sanook

 

 

 


Kommentarer

Flere tilfeller av denguefeber i fire Isan-provinser hittil i år


Dengue-feber har blitt diagnostisert i fire provinser i nordøst i år, med totalt 488 personer smittet, melder Office of Disease Prevention and Control i Nakhon Ratchasima. Ingen har døde hittil.

Fra 1. januar til 5. juni var det 233 tilfeller i Nakhon Ratchasima, 135 i Surin, 64 i Chaiyaphum og 56 i Buri Ram.

Tjenestemenn besøkte onsdag boliger i Tambon Kud Jok i Nakhon Ratchasimas Bua Yai-distriktet, hvor 10 tilfeller kom fra. De fant mange åpne vannbeholdere i området, som er gode steder hvor myggen kunne legge sine egg. Innbyggere ble rådet til å tømme beholderne eller dekke dem med lokk. Myndighetene sørget imidlertid også for å få sprayet med insektmiddel.

(we) Kilde: PattayaOne

Kommentarer

Opplev paradiset: Nakhon Si Thammarat-provinsenProvinsen Nakhon Si Thammarat er et flott reisemål som ligger langt unna de store turistmaskinene og - fellene. Denne flotte paradisprovinsene ligger syd i Thailand med en lang kystlinje langs Thailandbukta (Siambukta). At strendene her er flotte trenger vi vel ikke nevne? Her finner du frodige skoger og stillhet.


For å komme til Nakhon Si Thammarat (eller bare «Nakhon») med med bil: Kjør 780 kilometer sørover gjennom provinsene Samut Sakhon, Samut Songkhram, Pretchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon og Surat Thani. Dette er en utmerket måte å se mer av vakre Thailand på. Vil du heller fly: Nok Air og Air Asia flyr til Nakhon Si Thammarat fra de stopre byene innenlands. Det går også ekspresstog fra Bangkok to ganger daglig til «Nakhon» og turen tar omkring 12 til 14 timer.Det er også mulig å ta bussen fra Bangkoks sørlige bussterminal. Turen tar ca 12 timer. Du kan også ta «mnivan» fra Surat Thani, Phuket og Krabi. En god aktivitet på en 12 timers busstur er å logge på nettet og lese andres reiseopplevelser i Thailand. Andre aktiviteter du kan gjøre er å shoppe online, lese artikler, og tjene penger ved å spille online . Et av de mest populære spillene er spilleautomater, hvor du kan få gratis spill og unike tilbud. Du kan prøve lykken ved å spille på et av casinoene.

Nattelivet er heller av den svært rolige typen, og ikke finner du bråkete shoppingopplevelser her heller. Historien går langt tilbake i tid og provinsen blir ansett som et religiøst og kulturelt sentrum for alle de sydlige provinsene i Thailand.Strendene i provisenen er å anset som det reneste paradis. Nadan—stranden er omlag ni kilometer lang og en av landets engste strander. I nærheten finner du den kortere Nai Phlao-stranden. Noen få kilometer unna finner du Ao Thong Yee med små fosser - her kan du også gjemme deg bort med din kjære, dersom du går forbi fossene til en svært godt skjult bukt. Nord for Naden ligger den flotte og fredelige Thong Ching-stranden.

Distriktet er også kjent for sine rosa delfiner som du kan se selv hvis du leier båt med lokalkjent båtfører. I området ligger også et av Thailandsk eldste og visktige templer: Wat Phra Mahathat. Tempelet antas å være over 1000 år gammelt.

En annen ting som er vel vedt en besøk er et museum fult av skyggedukker. Samlngen innehlder dukker fra Thailand, Kina, Kambodsja og India. Museet er anerkjent internasjonalt. (pf)

Kommentarer

Mitsubishi markerer 5 millioner produserte biler i ThailandMitsubishi Motors Corporation (MMC) annonserte mandag at at Mitsubishi Motors har rundet produksjon av 5 millioner biler ved fabrikken i Laem Chabang i Thailand. Bilmodell nr. 5 millioner var en Mitsubishi Pajero Sport.

En rekke prominente personer var tilstede under markeringen, visestatsministeren i Thailand, den japanske ambassadøren og fra toppledelsen i Mitsubishi Motors. Alle gjorde stas på de over 6.600 ansatte ved fabrikken. Her er det kapasitet til å produsere 424.000 biler årlig, og med eksport til 120 ulike land.

(pf) Kilde: Mitsubishi
Kommentarer


230.000 per person i Nav-utbetalinger til ThailandTallene fra Nav viser at personer bosatt i Thailand som får de største utbetalingene per person.

Der fikk i gjennomsnitt hver person 230.000 kroner i året, og 90 prosent av mottakerne er norske statsborgere som får alderspensjon eller uføretrygd. Ialt utbetalte NAV 7,1 milliarder kroner til utlandet i fjor.

80 prosent av alle Nav-ytelsene til utlandet går til land i Europa.

Sverige er det landet som det utbetales mest penger til. I fjor gikk 2,4 milliarder kroner til Sverige. 789 millioner kroner gikk til personer bosatt i Spania. 392 millioner kroner gikk til personer bosatt i Polen. Til sammen mottok norske statsborgere bosatt i utlandet 4,2 milliarder kroner i fjor. Personer med utenlandsk statsborgerskap bosatt i utlandet mottok 2,9 milliarder kroner, viser statistikken fra Nav.

Erlend Wiborg (Frp), leder av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, mener tiden er inne for å vurdere ytterligere tiltak for å få kostnadsjustert flere ytelser, dersom de tas med til utlandet.

- Jeg mener vi har god grunn til å se nærmere på om vi bør knytte norske velferdsytelser til statsborgerskap, og kanskje også om en skal stille krav om å bo i Norge, sier han i en kommentar til NTB, iflg Rogalands avis.

Svært mange av de utenlandske statsborgerne har jobbet i Norge siden de ble arbeidsføre og har betalt skatt hele livet til Norge. Disse ønsker altså Fremskrittspartiets Erland Wiborg å frata opptjente pensjonsrettighter hvis de flytter til utlandet.

(pf) Kilde. Dagsavisen Rogalandsavis Foto: Pixabay
Kommentarer

Sju nye ferjeforbindelser vil styrke turismen i AndamanhavetSeks eller sju nye ferjeforbindelser er på trappene i Andamanhavet mellom land og øyer i provinsene, Phuket, PhangNga og Krabi. Noen bare for passasjerer, noen også for biler. Avgjørelser ventes tatt i løpet av noen få måneder.Den kanskje viktigste eller mest travle blir en forbindelse mellom Krabi Airport (Pak Klong) og Nam Leuk på Phuket. ferja her skal kunne ta 300 passasjerer og reisetiden blir på knappe timen.
Andre ruter blir:

2: Bil- og passasjerferje Ao Por på Phuket til Chong Lat i PangNga og Tha Len i Krabi.
3: Bil- og passasjerferje Chong Lat, Koh Yaw Yai, Ma Noh, Koh Yaw Noi i PhangNga (Denne er kanskje ikke med i første omgang)

4: Bil- og passasjerferje Ban Hua Hin, Koh Klang Lanta, Ban Klong Mak (Lanta Noi) i Krabi

5: Bil- og passasjerferje mellom Ao Thong Lang Koh Lanta og Koh Hang, Koh Pooi PangNga.

6: Bil- og passasjerferje havna i Amphoe Kao Koh Lanta Yai til Koh Por Krabi.

7: Passasjerferje Sala Dan Koh Lanta to Ao Por på PhuketPhuket.

(we) Kilde: Manger Online/thaivisaKommentarer

Australias ambassadører markerer 24-årsjubileet for den første Thai-Lao-vennskapsbruaMed Australias bistand ble den første vennskapsbrua over Mekong-elva mellom Thailand og Laos bygget. Forleden var det en markering der med deltagelse fra Australias ambassadører i Laos og Thailand.


Brua ble åpnet den 8. april 1994 av Thailands daværende konge og Presidenten i Laos. Første året passerte 19 053 biler over brua, i fjor var antallet 1,33 millioner og da passerte 3,7 millioner mennesker grensepasseringsstedet.

(we) Kilde: TheNationKommentarer

Thailandsk industri erklærer krig mot plastforurensning i offentlig-privat samarbeidAlle Thailands departementer har blitt enige om å dempe bruken av plastposer og skumemballasje, en erklæring gitt 5. juni på World Environment Day.

Thailand har det siste tiåret årlig generert om lag to millioner tonn plastavfall. Av dette blir bare halvparten gjenbrukt eller resirkulert.

Thailand har blant 192 land blitt rangert som verdens sjette største bidragsyter til plastforurensning til havet. Thailands 23 kystprovinser genererer 11,47 millioner tonn avfall daglig, og plast utgjør en ikke ubetydelig del av dette.

Plastic Industry Club, Federation of Thai Industries, Thailand Business Council for Sustainable Development og Thailand Environment Institute Foundation har nå lansert "Public Private Partnership for Sustainable Plastic and Waste Management", med det mål å i løpet av noen få år i minste halvere forurensingen av havet,

Prosjektet får deltakelse fra 20 offentlige og private organisasjoner. Klong Toei-distriktet i Bangkok og provinsen Rayong skal bli modellområder for 3Rs-forvaltning; Reduce, Reuse, Recycle.

(we) Kilde: TheNation


Kommentarer

Bangkok Airways blir igjen enerådende på Koh Samui-AirportThai Airways, som siden 2008 har hatt to daglige flygninger mellom Bangkok og den privateide Koh Samui Airport, stenger ned denne ruta fra september og Thai Airways innstiller sine daglige flygninger.

Koh Samui Airport eies og driftes av det privateide selskapet Bangkok Airways. Dette selskapet får nå igjen nærmest fullstending monopol på flygninger hit, dog kanskje med unntak av et par daglige ruter fra utlandet med SilkAir og Tibet Airlines.

Thai Airways vil, som en rekke utenlandske flyselskaper, ha codshareavtale med Bangkok Airways.

Billettprisene til denne flyplassen ligger langt over det dobbelte av prisene på andre tilsvarende korte flystrekninger.

(we) Kilde: TheNation
Kommentarer


Lommebok returnert til en kinesisk guide i PattayaLommeboka som ble funnet av en kvinne, inneholdt 24.172 baht, 2300 yuan, 14 000 yen, $ 100 samt 13 kredittkort.


Eieren, en kinesisk guide (27) var overveldet og roste folk for deres ærlighet og myndighetenes oppfølging. Det var bare smil og tommelen opp på politistasjonen da lommeboka ble gjenforent med eieren, og det i offentlighetens åsyn.

(we) Kilde: Sophon Cable/Thaivisa

Kommentarer

Monsunen fra øst, skaper kraftig regnvær flere steder denne ukaDe fleste deler av Thailand må i denne uka være forberedt på kraftig regnvær, ifølge varsler fra landets metereologiske institutt. Monsunen kommer inn fra østkinahavet og beveger seg nedover fra nordøst og deler av sentrale- og midtre Thailand, nedover Thailandbukta og ut over Andamanhavet, Denne fører med seg kraftig regnvær og skaper bølger både i bukta og i Andamanhavet.

Det må regnes med lokale flommer og veier som kan bli oversvømt i perioder før det lykkes å få vannet drenert bort.

En kraftigere storm, mot slutten av uka, går imidlertid nordover via Vietnam og til Kina, og vil neppe berøre Thailand i særlig grad

Om været i Thailand: Thailand Meterological

(we) Kilde: NNT/thaivisa

Kommentarer

«Opprøreren» Suthep bryter sitt løfte: Blir igjen aktiv poltikerDen thailandske veteranpolitikeren Suthep Thaugsuban, ledet de omfattende gateprotestene og «stengingen» av Bangkok i 2014, og ble inhentet av militærets kupp 22. mai 2014. Etter kuppet forsvant Suthep, «gjemte» seg i et tempel et å ha blitt ordinert som munk (for en periode). Nå bryter han (selvsagt?) dette løftet.

Mange oppfattet hans munketilværelse som er forsøk på unngå å bli strafferettslig innhentet, Han lovte også at han var ferdig som politiker, og senere bare vil engasjere seg i mere eldedig arbeid,

Nå sier han at tusenvis av oppfordringer har gjort at han vil stille opp for det nye partiet Action Coalition of Thailand, riktignok sies det ikke i en fremtrendede possisjon, men han skal likevel visstnok være i en gruppe av de ledende i partiet. Det er forøvrig vel ljent at Suthep er en tilhenger av juntalederen, landets nåværende statsminister.

(we) Les mer om dette på TheNationKommentarer

Fire øyer utenfor Trang stenges i fire måneder, for rehabiliteringSom i provinsene PhangNga og Krabi, vil også noen øyer i Trang bli stengt i fire måneder, slik at økosystemene kan rehabiliteres.

Dette gjelder Koh Mook, Koh Kradan, Koh Waen og Koh Chuak i  Haad Chao Mai National Park. Øyene ble avstanget 1. juni og vil være det frem til 30. september. 

The Haad Chao Mai National Park says Koh Mook, Koh Kradan, Koh Waen and Koh Chuak were shut on June 1 and would remain closed until September 30.

I perioden juni til september blir øyene ofte rammet av en sterk sørvestmunson, slik at det ikke er tilrådelig for turister å ta turen ut i havet uansett. Dette er derfor en god tid å gi tid for øyas økosystemer til å rehabilitere seg .

(we) Kilde: TheNation
Kommentarer
Se eldre saker...
RSS Feed