Stacks Image 90

Thailands EGAT må lete etter nye steder for eventuelle kullkraftverkEGAT (The Electricity Generating Authority of Thailand) blir nå bedt om å lete etter nye steder for bygging av kullkraftverk. Regjeringen har, foreløpig for 3 år, stilt planene om to kullkraftprosjekter, i Krabi og Thepha-distriktet i Songkhla,  i bero.

Landets energiminister hevder imidlertid at kull fortsatt er et viktig alternativt drivstoff til Thailand, men at det ikke er nødvendig at kullkraftverkene må være lokalisert i sørlige provinser.

(we) Kilde: ThaiPBS
Kommentarer

Pattaya populært hos kineserne, men ikke på grunn av sexIfølge SouthChinaMorningPost er det eksotiske ladyboyer, thaimat og eiendommer som er de fremste magneter. Barer, jenter og sex, som byen er velkjent og beryktet for, hører visstnok ikke med til favorittene.

Spesielt attraktivt er de transvestittenes Tiffany Show, som nå har holdt det gående i snart 44 år.

Av 35 millioner turister til Thailand i 2017 var omlag 10 millioner kinesere, og av 10 millioner i Pattaya var nær 3 millioner kinesere.

(we) Les mer på SouthChinaMorningPostKommentarer


«Utenlandske eiere trenger opplæring om buddhisters føleser»

 

Et Buddha-hode som var plassert på en resortstranda Bo Phut på Koh Samui skapte sinne hos thaier.
Hodet, som vender inn i landet under noen trær, midt blant folk som var kledd i badetøy på stranden sårer thaienes til følelser som mener det et svært upassende sted å ha en slik ting.

Nå foreslår enkelte at utlendinger, da de antar at eierne er utlendinger, gis opplæring i hva som er passende i et land med troende buddhister. Hodet skal nå være fjernet og skal ha tilhørt en israelsk villaeier. 

(we) Kilde: Sanook/thaivisaKommentarer

«Slutt å klynge dere til makta, stopp med utsettelser av valget»Mange thaier møttes lørdag ved Democratic Monument i Bangkok med lørdag med beskjeden "Stop hanging on to power, stop postponing elections."

Militærjuntaen grep makta ved kupp i mai 2014 og har gjentatte ganger lovet nye demokratiske valg, som stadig har blitt utsatt. Nå har statsministeren igjen har sagt at valget igjen må utsettes, fra senere i år til kanskje (?) neste år, begynner det å koke over hos enkelte.

Flere mer elle mindre kreative aksjoner har trosset juntaens forbud mot offentlige ansamlinger på mer enn 5 personer. De som møttes og demonstrerte på lørdag ble nøy overvåket av politi og, det hadde i forkant vært politiaksjoner hvor bl.a. en av lederne var blitt arrestert.

For en måneds tid siden ble et tredvetalls demonstranter arrestert etter en lignende aksjon. Noen fortsatt sitt i forvaring og kan få alvorlige fengselsdommer,

(we) Les mer på BangkokCoconuts
Kommentarer

OKTaxi lansert i Thailand

 

Thailands Land og Transportdepartement har nå lansert OKTax, og med egen applikasjon for bestilling.

"Taxi OK" som et skritt mot utviklingen av thailandske taxi-tjenester gjennom forbedret teknologi. Målet er å øke effektiviteten i sikkerhetskontrollen og å forbedre tilgjengeligheten og bedre dekke passasjerens faktiske behov. 

Det forventes også at dette initiativet også skal øke sysselsettingsmulighetene og forbedre drosjesjåførenes trivsel. 


"Taxi OK"-systemet skiller seg fra de typiske taximålerne fordi den har et sterkt responssystem til passasjerens behov ved hjelp av GPS-sporing. 

Det vil også være et identifikasjonssystem for førerne, Snap Shot-kameraer, SOS-knapper og en Taxi OK-applikasjonen som er praktisk for passasjerer som kan ringe en taxi via "smarttelefon".

Taxiene kan kalles opp via en applikasjon eller praies på gatene. Skiltene på taket er annerledes enn dagens Taxemeterskilt, og et grønt lys varsler at bilen er ledig. 18 selskaper skal ha sluttet seg til og drosjer kan etterhvert finnes i alle provinser. Til nå har 20 000 drosjer blitt knyttet til opplegget.

Applikasjonen for smarttelefoner skal vre tilgjengelig både for IOS og Android

(we) Kilder: ChiangMaiCityLife og ThaiPBS


Kommentarer


Statsministeren: Det holder med høyhastighetsjernbane og ikke «Bullettrain» til Chiang MaiThailand har inngått avtale med Japan om konstruksjon av en såkalt «bullettrain-linje» mellom Bangkok og Chiang Mai.

Den japanske Bullet-train, eller Shinkansen, har en hastighet på 240 til 320 km/t. Nå ber Thailands statsminister om at det nå legges opp til tog som har en topphastighet på 180 til 200 km/t, da en må redusere kostnadene.

Et prosjekt til 420 milliarder baht blir for dyrt for landet, og japaneserne sier at de bare kan bidra med lån til delvis finansiering.

Men da sier også japaneserne at togene med en lavere hastighet ikke vil kunne konkurrere med lavprisflyene. Avstanden mellom Bangkok og Chiang Mai er ca. 650 km, noe som ville gi Bullet-togene en reisetid på noe over 2 timer og kunne konkurrere med flyene som tar litt over en time, med tillegg av tid til inn- og utsjekking.

(we) Kilde: Manager/thaivisa
Kommentarer

10 ganger høyere røykebot for turister?Dette skiltet, på en strand i Chonburi ved Pattaya, forkynnner at boten for thaier er 100.000 baht (ca 25.000 NOK) mens boten for utlendinger er 1.000.000 baht (250.000 NOK) og 1 år i fengsel.

Er det skiltmakeren som har satt på en null for mye - eller bare litt photoshop ... ?

(pf) Kilde og bilde: Thailand-idag


Kommentarer

Politiet leter etter Yingluck i BeijingKinesisk politi leter etter thailands tidligere statsminister Yingluck Shinawatra vil kontakte den kinesiske regjeringen for å finne ut hvor hun oppholder seg i Beijing i morgen. Det skriver INN News i dag søndag.

Politiet vil at den kinesiske regjeringen skal bekrefte om bilder av hennes bror, tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, i Beijing i går, er ekte eller ikke. 

De vil også ta kontakt med thailandsk politi om hvorvidt arrestordren for Yingluck har blitt sendt til Interpol og om hun skal arresteres hvis hun påtreffes.

(pf) Kilde: Thairesidents


Kommentarer


Pattayas søppelkrise forsterkesEfter att ha tjänat som Pattayas soptipp i årtionden, förklarade Khao Maikaews boende och administratörer att de har fått nog och vill att den snabbt växande staden ska hitta någon annan plats att dumpa sina stora mängder avfall.

Krisen fördjupades när 120 ton farligt avfall hittades lagrat på platsen. En arg Khao Maikaew borgmästare Jamnien Kitipakul vill stoppa Pattaya från att dumpa en enda spruta eller bandage från Pattaya sjukhus. Pattaya och Khao Maikaew-tjänstemän har kommit överens om ett förbud mot dumpandes av medicinsk avfall, vilket gör att staden inte tillåts dumpa mer än ett ton av det i Banglamung-distriktet.

Omkring ett ton farligt avfall om dagen kommer istället att skickas för att överföra anläggningar på Sukhumvit Soi 3 i East Pattaya och i Jomtien Beach på Soi Chaiyapruek. Pattaya äger 140 rai mark i Khao Maikaew, som i åratal tjänstgjorde som sin primära dump och deponi. Men när staden började sätta in extrasopor från Koh Larn 2012 satte grannarna, som är sjuka av lukten och föroreningar, att sätta ner sin fot. Efter månader av protester och blockader slängde Pattaya in handduken i 2013 och kom överens om att hitta en annan deponi.

Tjänstemän från båda städerna nådde dock ett tyst avtal som gjorde det möjligt för Pattaya att fortsätta använda sitt land som lagringsplats, så länge det höll total ackumulering under angivna mängder. Pattaya bröt sitt löfte.
(pf) Kilde: Thailand-idag


Kommentarer

Thailands nye «Bærekraftig Thainess-program» en populistisk kopi av tidligere tiltak ?Thailands juntaleder og statsminister hadde i går samlet guvernørene i neste alle landets provinser og 978 distriktsledere til presentasjon og oppstart av hans nye Thai Niyom Yangyeun-program (Bærekraftig «Thainess»).

Noen akademikere, politikere og kommentatorer kaller juntaregjeringens nye Thai Niyom Yangyeun-program (Bærekraftig "Thainess") ikke mer enn en populistisk kampanje og uttrykker tvil om dets evne til å forbedre livskvaliteten for alle borgere. Noen oppfatter det som et forsøk fra regjeringen på å holde seg ved makta.

- Dette programmet bruker en stor del av landets budsjett uten å forbedre noe, og øker også byrden for de ansatte, heter det fra oppisisjonen.

De 10 punktene i programmet inkluderer: Oppmuntring til harmoni i samfunnet, å hjelpe lavinntektsfolk, å utvikle bedre leveforhold, fremme en økonomi med tilstrekkelig økonomi, øke bevissthet om godt medborgerskap, styrke folks forståelse av regjeringens arbeid, fremme "thailandsk stil»-demokrati, gi teknologisk kunnskap til folket, takle narkotikaproblemet og støtte oppdragene til alle offentlige byråer.

(we) Les mer på TheNation

Kommentarer

Thaksin og Yingluck på shopping i Kina


X-statsminister Yingluck Shinawatra og hennes bror Thaksin er sett og fotografert i Beijing mens de kjøpte kastanjer.

Bildet ble publisert på Matichon Online nettside i ettermiddag, lørdag.

De to kjøpte kastanjer i et kjøpesenter i Beijing, i anledning av den kinesiske nyttårsfeiringen (16. februar), skriver nettstedet Matichon.

Thaksins yngste datter, Paetongtarn, postet to bilder av sin far på Instagram.

"Min far ønsker alle thailandene et godt kinesisk nyttår fra Beijing på forhånd. Selv om vi er langt borte fra hverandre, savner jeg deg alltid, vet du ikke?" heter det i instagramposten fra Paetongtarn (@ingshin21) lørdag.Yingluck flyktet fra Thailand i slutten av august, dagen før en domstol skulle lese sin dom relatert til regjeringens kontroversielle ris-pantsettingsordning. I september dømte retten henne til fem års fengsel. Hun skal nå være bosatt i London, mens Thaisin skal bo i Dubai.

(pf) Kilde: The Nation


Kommentarer


Malaysisk politi: IS-militante gitt trening i ThailandMalaysias politi avslørte torsdag 8. februar at flere IS-militante i som ble arrestert siden 2013 hadde fått bombeopplæring og våpentrening i flere land, også i Thailand.

Mer enn 300 IS-militante inkludert studenter, har blitt arrestert i Malaysia siden 2013, og de fleste av de militante som ble holdt fanget i Kelantan, hadde vært ulovlig inne i Sør-Thailand, hvor de hadde fått opplæring.

(we) Kilde: New Straits Times Online reports/ThaiPBS
Kommentarer

Om du bor i Hua Hin får du kanskje besøk av turistpolitietTuristpoltiet øker kontrollen av utlendinger som bor i Hua Hin. Kontrollene innbærer at tjenestemenn oppsøker utlendingene på bostedadressen for å kontrollere at vedkommende har gyldig visum.


Expats (fastboende utlendinger) har delt sine opplevelser av kontrollene på ulike sosiale medier.

Et innlegg på en lokal Facbookgruppe lyder: «Hadde et hyggelig besøk av turistpolitiet i dag. De hadde 3 sider med navn som de skulle sjekke for visumovertredelser og adressesjekk.»

Iflg tjenstemennene skal hange som ikke har gyldig opphold gjemme seg i Pattaya, Phuket, Hua Hin, Koh Samui och Bangkok.

(pf) Kilde: ThaiVisa/Thailandidag

Kommentarer

Hva??? Snør det i Bangkok? (video)Det ser ut som snø, men er "bare" forusenset luft. Smogen i Bangkok når nye høyder, og det antas at smogproblemene skyldes et kullkraftverk øst for Bangkok, iflg Greenpeace.

Innbyggere blir oppfordret til å holde seg innendørs, og må du ut: Bruk maske.

Under endel bilder fra ulike medier som omtaler Bangkok enorme smogproblemer:
Kommentarer


10 skadd i minivan-ulykke på Phuket10 kinesiske turister ble skadet i minivan-ulykke på Phuket ved middagstid (lokal tid) i dag, lørdag.

Minivanen kjørte av veien og veltet, og de 10 kineiske passasjerne, deribland endel barn, var på vei til Koh Sirey fra Phuket laguna området.  Den offisielle årsaken til ulykken er ikke kjent. 

(pf) Kilde: PhuketNews
Kommentarer

Bangkok Airways åpner rute mellom Chiang Mai og HanoiBangkok Airways har direkteruter til Danag, Ho Chi Min City,Phu Quoc i Vietnam og en Hanoirute som betjenes av Vietnam Airlines. 

 5.mars 2018 starter de med en daglig direkterute mellom Chiang Mai og Hanoi

(we) Kilde: Bangkok AirwaysKommentarer

Påkjørt av tog da de tok selfieEt thaipar, mann 24 og kvinne 28 ble tidlig torsdag morgen påkjørt av et tog nær Samsen-stasjonen i Bangkok. 

Paret var på linja og skulle ta selfie, og ble overrasket av toget som kom. Kvinnen mistet den ene foten mens mannen ble påført hodeskader.

(we) Kilde: BangkokPostKommentarer


Tysk munk er den høyest rangerte utenlandske hellige mann i ThailandHenning Guerlee, aka Phra Khru Ubon Pawanawitet, den "hellige tyskeren i Thailand."

Phra kommer fra Berlin, men har i sitt voksne liv bodd i Nordøst-Thailand for å studere buddhismen, etter å ha blitt ordinert i det fjerntliggende internasjonale skogsklosteret i Ubon Ratchathani-provinsen i 1998.

Gjennom årene har klatret han klartet «Sangha-ranks» til han ble en abbot, iførge Sanook, og er med det den høyest rangerte utenlandske hellige mannen i Thailand.

automatisk oversettelse fra Coconuts


Kommentarer

Thai jente (20) gav kjæresten en bukett med tohundre 500 bahtsedlerVideoen av en 20 år gammel thailandsk jente som overrasket kjæresten sin med en stor bukett laget av 500 bahts-sedler har gått viralt denne uken på sosiale medier.

I videoen  under overrasker Pilaslak Puenchoke, som er universitetsstudent, sin kjæreste "Tua" på en restaurant på hans bursdag med pengebuketten - verdt 100.000 baht (Ca 25.000 NOK).

Hvordan den 20 år gamle studiene har klart å raske sammen 200 stykker 500 bahtsedler sier ikke historien noe om, men beløpet tilsvarer inesten en årslønn hvis du jobber på 7-Eleven. Uansett: Det er en svært vakker bukett. 


(pf) Kilde: Facebook
Kommentarer

Prayut: Valget avholdes når det passer megJunta-leder og statminister Prayuth Chan-ocha sa torsdag at han er inspirert av doktrinen til det amerikanske presidenten Donald Trump om å sette "Thailand First" når det gjelder å avgjøre når valget skal finne sted.

– Presidenten erklærte «Amerika først», sa Prayuth med henvisning til Trump:  – Så jeg må erklære, «Thailand først!».

– Jeg må ta vare på mitt folk og vårt lands interesser. Valget i Thailand blir avholdt når det passer meg, sa juntalederen i dag, torsdag.

(pf) Kilde og bilder: PattayaOne


Kommentarer


Se eldre saker...
Stacks Image 71
Stacks Image 73
RSS Feed