Toppsaker fra Bangkok Post: : 
  Toppsaker fra The Nation: : 

   62 skoler i Songkhla stengt grunnet flommer

    

   Flommen i de syv distriktene rundt Songkhla Lake i sørlige Thailand er den verste siden 2005, sies det.

   62 av 86 skoler i disse distriktene har måtte stenge, og vil være stengte inntil situasjonen har bedret seg.

   Også ande distrikter i de sørligste provinsene er rammet av flommer, og da spesielt i provinsene Trang, Narathiwat foruten Songkhla.

   (we) Kilde: TheNation

   Kommentarer

   Burmesisk kvinne (41) mistenkt for hvitvasking av milliarder av baht   En forretningskvinne (41) fra Myanmar er arrestert etter at hun møtte opp hos narkotikapolitiet for å gjøre rede for sine eiendeler. Hun er en av flere som er mistenkt for omfattende hvitvasking av penger fra narkotikahandel og annen kriminalitet.

   Etterforskningen har avdekket mange bankkontoer, store og hyppige transaksjoner og en beholdning på milliarder av baht. Penger skal ha bli ført tilbake til de kriminelle, ved investeringer i hoteller, smykke og gullsmedforretninger mm.

   (we) Kilde: ThaiPBS   Kommentarer


   Alkoholforbudet i nasjonalparkene vil bli strengt håndhevet   Forbudet mot å nyte alkohol i landets nasjonalparker ble innført i 2010, etter alvorlige hendelser med beruset ungdom, slåssing og drap. 

   Nå minner generaldirektøren for Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation om forbudet. Dersom noen blir tatt kan de får en bot på opptil 1000 baht og/eller en måned i fengsel, foruten at de vil bli utvist fra parken.

   – Folk som besøker nasjonalparker lengter etter naturen. Så, vi vil gjøre det klart at ingen alkoholdrikker er tillatt, sier han. 

   Forbudet skal bli tydelig bekjentgjort gjennom bannere ved inngangen til nasjonalparkene.

   (we) Kilde: TheNation
   Kommentarer

   Etterlyser "bahtbuss"-sjåfør etter dødsulykke i november   Det jaktes fortsatt på bussjåføren er med en fulllastet songthaew (baht-buss) på vei fra Naklua til Sattahip den 18. november kjørte inn i et tre. 

   Taket ble revet av under den kraftige kollisjonen og passasjerene ble kastet av. 2 døde momentant, tre døde på sykehuset, og 9 andre ble skadd.

   Årsaken skal ha vært at sjåføren hadde en kraftig krangel med sin bisittende kone

   (we) Kilde: PattayaMail

   THAINYTT, 18.11.17: Fem drept, ni skadd i pickupulykke syd for Pattaya   Kommentarer

   Må Yingluck bli i utlandet resten av livet?   Forhenværende statsminister Yingluck Shinawatra ble den 27. september in absentia dømt til 5 års fengsel for å ha unnlatt å bruke sin myndighet til å stoppe korrupsjon i hennes regjerings risprogram. Fristen for å anke dommen har nå gått ut.

   Hun har ikke innlevert anke, hverken ved personlig fremmøte eller via sin advokat. Med nye lovbestemmelser når det gjelder politikere, kan det bety at hun nå risikerer å måtte bli utenlands resten av sitt liv, sies det.

   Thaipolitiet har bedt Interpol om hjelp til å finne ut hvor hun befinner seg, og Interpol har sendt ut en såkalt «blue notice» hvor de ber andre land om informasjon dersom de vet noe om hennes oppholdssted, Thailand har imidlertid så langt ikke mottatt noen informasjon fra Interpol.

   I mellomtiden er fire av hennes pass beslaglagt, to ordinære pass og to diplomatiske pass. (we)
   Kommentarer


   Buss-tafser (36) arrestert i Bangkok (video)   En 36 år gammel thailandsk mann er arrestert for å ha tafset på 20-30 kvinnelige busspassasjerer i Bangkok.

   Den ivrige tafseren jobber som turistvert på Bangkoks flyplasser, og ble pågrepet etter at en kvinne klarte å filme tafsingen på fersk gjerning og senere delt opptaket på Facebook. Deretter skal flere kvinner ha meldt om ligenende hendelser på busser i Bangkok.   Politiet tok affære og identifiserte mennen og pågrep han på bopel. Han er siktet for å seksuell antasting mot person over 15 år som ikke kan motsette seg hendelsen. Mannen riktikerer opptil 10 år i fengsel eller 20.000 baht i bot.

    

   Mannen skal også i april i år ha blitt arrestert for tafsing på kvinnelige busspassasjerer.

   (pf) Kilde og bilder: The Nation og StickBoy
   Kommentarer

   Ti skadd i minivan-ulykke i Prachuap Khiri Khan   Ti personer, deiblandt den 18 år gamle sjøføren ble skadd etter at minivanen kjørte av veien og krasjet inn i et tre, tidlig søndag morgen. Seks av passasjerne ble alvorlig skadd, iflg Bangkok Post.

   Den 18 år gamle sjøføren og en 25 år gammel passasjer i forsetet, samt fire andre forran i minivanen ble alvorlig skadd i utførkjøringen.

   Iflg. lokalt politi er teorien at sjåførnen sovnet. Minivanen betegnes som totalvrak.

   (pf) Kilde og bilde: Bangkok Post
   Kommentarer

   Flommen i syd avtar ikke   Flommene rundt Songkhla-innsjøen, i det sydlige Thailand, viser ingen tegn på å avta. Innbyggerne sier i dag, søndag, at dette er den største oversvømmelsen på 12 år.

   Flomvannet står over 2 meter i noen områder av de 5 distriktene i sørlige Songkhla-provinsen. Distiktene som er hardet rammet er blant annet Khuan Niang, Singhanakhon, Sathing Phra, Krasae Sin og Ranot.   Den alvorlige flommen er et resultat av store nedbørsmengder som dreneres til Songkhla-innsjøen fra denne provinsen og naboprovinsene Phatthalung og Nakhon Si Thammarat.

   Det er satt inn båter for å distribuere forsyninger til 5 landsbyer. Innbyggerne frykter at flommen kan forverres fordi det har regnet kontinuerlig i dag, søndag.

   (pf) Kilde: Thai News Agency


   Kommentarer


   Hotellheis brøt sammen da kinesiske turister ignorerte kapasiteten   På et hotell i Chiang Mai presset 15 kinesere seg inn i en heis, som ifølge oppslag bare kun ta 10 personer. Overbelastningen bli sagt var årsaken til at heisen brøt sammen og falt ned.

   Dette skjedde da de kom tilbake etter tur og skulle opp i høyere etasjer. faller var imideryid ikke så hly, så bare 5 av de 15 ble skadet slik at de måtte på sykehus for å få stelt sine sårskader.

   (we) Kilde: Daily News/thaivisa


   Kommentarer

   Krever tiltak mot bruk av plantevernmidler   Thailandske NGOs (Interesseorganissjoner, Non-governmental organizations) krever at myndighetene vedtar lover og iverksetter tiltak for å redusere bruken av plantevernmidler.


   Undersøkelser fra flere organisasjoner og tester utført i butikker og på markeder viser tildels svært høyt nivå av rester av plantevernmidler i de fleste frukter og grønnsaker, og i andre fødevarer. Spesielt ille skal det være i nærheten av enkelte større fabrikkområder. Selv om det for mange arter og mange steder er et høyere nivå enn det som av EU er ansett som forsvarlig, er det likevel ikke situasjonen over alt.

   Undersøkelser skal også ha vist at det er en liten bedring i forhold til i fjor, men organisasjonene påpeker at det må være myndighetenes ansvar å foreta reguleringer som øker matsikkerheten.

   (we) Les mer om dette på TheNation
   Thainytt 26.11.17: Urovekkende mye giftrester i thailandske grønnsaker
   Kommentarer

   Konge gir ni tomteområder til ny dyrehage

     

   Hans Majestet Kong MahaVajiralongkorn gave torsdag et 480 mål stort område i Klong 6 i Bangkoks naboprovins Pathum Thani's ThanyaBuri distrikt, som skulle kunne brukes til den nye dyrehagen, når dagens Dusit Zoo må flyttes.

   Dusit Zoo i Bangkok ligger også på et område etablert som en slags dyrehage, av Kong Rama V i 1895. I 1938 ble området åpnet som et offentlig Zoo, og nå har nå årlig over 2 1/2 millioner besøkende.

   Plassene er blitt for liten for de nå mer enn 1600 dyrene som befinner seg der på det 189 mål store området. Dersom parken finner å ville flytte til det nye området, kan det eventuelt først skje om tidligst 2år, sies det.

   Andre tomtegaver fra kongen var 127 mål i Wang Thong Lang-distriktet i Bangkok, til et museum for verdifulle trær.

   To områder på henholdsvis 1991 mål og 934 mål, i Phetchaburi´s Cha Am distrikt til lokaliteter og anlegg for grensepoliti og museum om Kong Rama VI.

   I tillegg 5 områder ved kongelige bygg vesentlig til bruk for bygg for offiserer og vakter. (we)

    
   Kommentarer


   Reklame-parasollene fjernes i Pattaya   Utleiere av parasoller og solstoler i Pattaya må fjerne reklameparasollene med logoen for et bryggeri, som er mest kjent for øl. At det samme bryggeriet også tilbyr vann med og uten kullsyre har ingen betydning.

   Begrunnelsen er at reklameparasollene bryter med thailandsk alkohollovgivning, iflg general Yutthachai Thienthong. En ikke helt ukjent lovgivning for nordmenn.

   Parasollene, sammen med strandmatter og solsenger er gitt gratis til badebyens byadmininistrasjon som har distibuert utstyret til omlag 150 virksomheter som driver utleie av dette i Pattaya.

   Bruk av reklamefrie parasoller skal vistnok være ok i badebyen, iflg generalen.

   (pf) Kilde og bilde: Bangkok Post   Kommentarer

   Forventer sterk thai-baht også kommende uke   Thai Research Company antar at den thailandske baht vil bevege seg i størrelsesorden 32,50-32,80 baht til amerikanske dollar neste uke (4.-8. desember) etter en bratt stigning til 31 måneders høy denne uken, melder Thai News Agency i dag (2. desember).

   AUTOMATISK OVERSETTELSE: Den thailandske valutaen steg til nesten 32,50 baht til dollaren fra begynnelsen til midten av denne uken etter at "greenbacken" kom under press etter usikkerhet om amerikansk skattereform,  iflg Kasikorn Thai.

   I mellomtiden rapporterte Reuters at den amerikanske senaten godkjente en omfattende skatteoverhaling i dag (2. desember), og flyttet republikanerne og president Donald Trump et viktig skritt nærmere deres mål om å skli skatter for bedrifter og de rike mens de tilbyr hverdags amerikanere en blandet pose med endringer.

   Amerikanske dollar ble også støttet av det amerikanske bruttonasjonalproduktet (BNP) som vokste raskere enn forventet med 3,3% i tredje kvartal; og det var også å kjøpe press før senatets vurdering av skattereformen.

   Den thailandske baht handlet på 32,60 dollar til i går i forhold til 32,68 forrige fredag ​​24. november.

   Ifølge en annen Reuters-rapport utgitt av CNBC, falt amerikanske dollarindeksen kraftig, og slått ned i løpet av fredag ​​(1. desember). Rapporter om at Michael Flynn kan inkludere president Donald Trump i den russiske undersøkelsen.

   ABC News rapporterte at pensjonert generalsekretær Michael Flynn ville vitne om at han ble ledet av Trump-administrasjonen for å få kontakt med Russland.

   Tidligere fredag ​​pleide Flynn å være skyldig til å bevisst gjøre vesentlige falske, fiktive og falske utsagn til FBI-agenter, i en hevdet i Washington, D.C. føderale domstol.

   På nyheten kan Trump bli implisert, dollarindeksen droppet 0,18 prosent til 92,88, og ble negativ på dagen, etter å ha ventet å eke ut noen små gevinster for uken bare timer tidligere.

   Euroen klatret så mye som 0,3 prosent tidligere i sesjonen for å treffe $ 1,1940, men det ga opp de fleste av sine gevinster, og handlet 0,08 prosent lavere på 1,1893 dollar på fredag.

   "Svakheten i aksjer gir et mildt risikofylt sentiment, selv om det generelle stemningen synes å være ganske konstruktivt mot euro," sa Manuel Oliveri, en FX-strateg ved Credit Agricole i London.

   Global produksjon vokste i raskeste tempo i år i fjor og den nest raskeste i to tiår i eurosonen, drevet av robust etterspørsel. Dette har styrket saken for sentralbankene å skifte til strammere pengepolitikken.
   Kommentarer

   Thailandsferien blir svindyr


   Aldri før har nordmenn måtte betale dyrere for juleferien i Thailand på grunn av en rekordsterk baht og en svak krone.

   For drøyt 10 år siden betalte du 16 kroner for 100 baht. I dag må du ut med omkring 26 kroner. En formidabel prios-økning for såvel fastboende som ferierende nordmenn i Thailand.   For mange pensjonister bosatt i landet betyr det svært redusert kjøpekraft, og mange fryker for sitt årsvisum, siden dette krever minst 65.000 baht i månedlig pensjon. Det tilsvarer i dag omkring 16.500 NOK.

   Den norske krona synker i verdi nesten for hver dag som går. Norsk krone mot den svenske er sågodt som likt, men den danske ligger 32 prosent over den norske. Euroen ligger svært tett opptil en tier, med 9,85 i mellomkurs. Dollaren ligger på 8,28. Og for en amerikanks dollar i dag får du 32 thailandske baht.

   Gullprisen i Thailand er på tur ned, ned til 19750 for 1 baht gull mot 21100 for tre måneder siden.
   Kommentarer


   Megastor julenisse pynter opp ved Phloen Chit

    

   Selv om thaiene egentlig ikke feirer jula, liker de den vestlige tradisjonen og pynter til tider ekstremt mye. 

   I år har de også fått en kjempediger julenisse, stående og kikke inn på skywalken ved Phonen Chit i Bangkok.


   Kommentarer

   Kopivarer og smuglergods verdt 20 millioner baht funnet i lagerhus i Nonthaburi   Tollvesenet og lokale polititjenestemenn foretok fredag , etter tips fra publikum, et raid i et lagerlokale i Nonthaburi, og fant kopivarer og smuglergods til en anslått gateverdi på 20 millioner baht. 

   Bl.a. dreide det som om håndvesker, sko, sigaretter og viagrapiller. Leietakeren av bygningen var en kvinne, som under raidet besvarte en telefonhenvendelse med at hun befant seg i en annen provins.

   (we) Kilde: ThaiPBS   Kommentarer

   Flest heteroseksuelle menn hiv-smittes i Thailand

   Hittil i 2017 er det påvist rundt 200 nye hivpositive her i landet. Det er om lag like mange som i fjor, iflg Folkehelseinstituttet.

   Heteroseksuell smitte blant personer som er bosatt i Norge er fortsatt forholdsvis sjeldent. De fleste i denne gruppen er menn som smittes i utlandet, spesielt i Thailand. Det skjer lite nysmitte blant personer som tar stoff med sprøyter i Norge, ifølge FHI.

   Totalt er det nå meldt 6.207 hivpositive i Norge siden 1984, fordelt på 4.205 menn og 2,002 kvinner.

   (pf) Kilde. FHI.no
   Kommentarer


   Nordmann med falsk anmeldelse til Pattaya-politiet - forsøk på forsikringssvindel   En norsk mannlig turist (29) gikk torsdag til politiet i Pattaya og fortalte at han var blitt frastjålet sin bag, med verdisaker verdt 30 000 baht.

   Dette skulle ha skjedd mens han torsdag var ute og gikk i Pratumnak Hill-området i Sør Pattaya, og hvor to unge thaier hadde passert på motorsykkel og revet til seg bagen.

   Politiet er på tå hev når det gjelder ran av turister, og iverksatte umiddelbart etterforskning og gransking av CCTV-opptak.

   Etterhvert kom det frem at det hele var oppspinn, og ved besøk på nordmannens rom fant de både bag, telefon og penger, og nordmann måtte erkjenne at han bare forsøkte å få papirer på tyveri slik at han kunne kreve penger fra forsikring.

   Nå advares både thaier og turister mot å komme med slike falske anmeldelser, og at de dersom de gjør det vil bli arrestert og straffet, da det også er med på å ødelegge byens image.

   (we) Kilde: Sanook/thaivisa
   Kommentarer

   Velkommen til «5th Amazing 10 Tribes of Maesai» i Chiang Rai 5.-12. desember   Den nordlige provinsen Chiang Rai, med grense mot både Laos og Myanmar, er kanskje landets mest «fargerike» provins, med minst 10 etniske stammegrupper. I dagene 5.-12. desember vil provinsen feire disse med utstillinger, fremvisning av kultur, tradisjoner, klær, mat og medisin og de etniske gruppenes livsstil.


   Det har ikke lykkes å finne ut eksakt hvor arrangementene vil finnes sted, men tydeligvis et eller annet sted i Mae Sai, grensebyen mot Myanmar. Utstillings og festivalområdet vil også være åpent daglig fra 10.00 til 22.00, og med gratis adgang.

   (we) Kilde: PRD/NNT

   De ti etniske gruppene er (fra Wikipedia):

   Khon Muang are the city folk who originally came from Chiang Mai, Lamphun, Lampang, and Phrae. Culturally, they design their houses having only one floor with wooden gable decorations called "ka-lae". They are known for their craftsmanship in wood carving, weaving, lacquer ware, and musical instruments.

   Tai Yai (Shan) are a Tai ethnic group who primarily live in what is now Shan State in Burma, and also in Mae Hong Son Province in Thailand. They grow rice, farm, raise cattle, and trade. Their craftsmanship lies in weaving, pottery, wood carving, and bronze ware.

   Akha have the largest population of any hill tribe in the region. Originating from Tibet and southern China, they dwell on high ground around 1,200 meters above sea level. Within their villages they build spirit gateways to protect them from evil spirits.

   Lahu (Musor) are also from the Yunnanese area and live in high areas. They are known as hunters and planters.

   Karen live in various areas of the region which have valleys and riverbanks.

   Chin Haw in Chiang Rai consist primarily of the former Kuomintang (KMT army) who took refuge in the area, mainly in Santikhiri/Doi Mae Salong.

   Hmong from southern China, inhabit high ground. They raise livestock and grow rice, corn, tobacco, and cabbage. They are also known for their embroidery and silver.

   Tai Lue (Dai) live in dwellings of usually only a single room wooden house built on high poles. They are skilled in weaving.

   Lisu from southern China and Tibet are renowned for their colorful dress and also build their dwellings on high stilts. They harvest rice and corn and their men are skilled in hunting.

   Yao (Mien) reside along mountain sides and grow corn and other crops. They are skilled blacksmiths, silversmiths, and embroiders.


   Kommentarer

   Statsmannen Surin Pitsuwan døde etter hjerteinfarkt   Surin Pitsuwan (68) døde onsdag etter et plutselig hjerteinfarkt. Surin var en av Thailands mest respekterte politikere og var i perioden 2008 til 2012 generalsekretær i Asean, Association of Southeast Asian Nations.

   Han var medlem av Democratic Party og var på slutten av 1990-tallet utenriksminister da partiet hadde regjeringsmakta. Surin, med sin internasjonale erfaring, ble også nevnt som en av mulige kandidater til stillingen som generalsekretær i FN. (we)
   Kommentarer


   Se eldre saker...

   Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

   RSS Feed