Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Prototype av singaporsk satellitt testes ved Chonburi-senteret



En prototype av Singapores ELITE-satellitt (Extremely Low Earth Imaging Technology Explorer) testes nå ved Satellite Assembly Integration and Testing Centre i Si Racha-distriktet i Chonburi, noe som blir sett på som et godkjentstempel for Thailands potensial i romfartsindustrien.

Testen utføres av Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) og Nanyang Technological University's Satellite Research Centre (NTU Singapore).

– Satellitten vil gå i bane nærmest jorden i 250 kilometers høyde , sa Pornthep Navakitkanok, direktør for GISTDAs nasjonale satellittproduksjonssenter, søndag.

Han sa at det er den største satellitten som noensinne har blitt testet i Thailand. Den veier 180 kilo og har en høyde på 1,3 meter, en bredde på 0,73 meter og en lengde på 0,74 meter, og satellittens bredde vil bli 4,2 meter når solcellepanelene utvides.

Pornthep sier at de skal teste satelitten i to måneder i termisk vakuum, vibrasjoner og masseegenskaper for å sikre at prototyp-satellitten er effektiv før den sendes ut i verdensrommet.

– Det er første gang senteret har gjennomført tester på en satellitt fra et utenlandsk selskap, sa han. Han legger til at dette vil gi senteret internasjonal anerkjennelse, og gjøre det mulig for thailandsk personell å øke sitt potensial i romfartsindustrien.

Dette vil føre til utvikling av romfartsinnovasjon og -teknologi i Thailand, noe som vil bidra til å styrke landets romfartsøkonomi og fremme internasjonalt samarbeid, la han til.

Pornthep sa at NTU Singapore planlegger å sende en flymodell av ELITE til GISTDA for testing neste år.

– Det utenlandske selskapets beslutning om å sende satellitten sin til testing i Thailand viser at de har tillit til landets romindustripotensial, sier han. Han forventer at flere utenlandske selskaper vil sende satellittene sine til Thailand.

Kilde: The Nation
RSS