Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailand endrer utøvernes OL-uniformer etter kritikk



Thailands nasjonale olympiske komité (NOCT) har besluttet å bytte ut de kontroversielle antrekkene som de thailandske utøverne skal bruke under åpningsseremonien til sommer-OL 2024.

De nye draktene, som er designet av Grand Sports og fire andre lag, vil ha Ban Chiang-mønster under seremonien i Paris neste fredag, kunngjorde NOCTs visepresident Thana Chaiprasit på komiteens Facebook-side på fredag.

Den brå endringen kommer etter offentlig kritikk av de opprinnelige antrekkene, som ble avduket med badmintonstjernen Sapsiree Taerattanachai som modell.

Noen kritikere påpekte likheter mellom de opprinnelige antrekkene og klærne som brukes av tjenestemenn i tambon-administrasjonen på lokale møter.

Statsminister Srettha Thavisin forsvarte imidlertid designerne og sa at kritikerne burde respektere dem, og la til at «skjønnhet ligger i betrakterens øye».

Øverst: En av de fire nye draktene som skal brukes av de thailandske utøverne under OL-åpningsseremonien. (Foto: Thailands nasjonale olympiske komité Facebook-konto)

Kilde: Bangkok Post
RSS