Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Over 14.000 tonn farlig aluminiumsslagg beslaglagt nær Bangkok



Miljøkriminalpolitiet og tjenestemenn fra industriarbeid beslagla rundt 14.400 tonn farlig aluminiumsslagg ved to smelteverk i Nakhon Pathom- og Samut Sakhon-provinsene i nærheten av Bangkok i helgen.

Lørdag ble en lastebil sjekket at politiet i Nakhon Pathom. Denne fraktet store sekker med aluminiumsslagg uten nødvendig tillatelse. Lastebilen var på vei til en aluminiumfabrikk i Muang-distriktet i Samut Sakhon.

Politiet besøkte deretter destinasjonen, Taibao Aluminum Co, i Bang Krachao iSamut Sakhon. På stedet beslagla politiet 1400 sekker med til sammen 2100 tonn aluminiumsslagg. Fabrikken var ikke i drift på lørdag, men politiet fant også varme aluminiumsstenger der.

Myndighetene gjennomsøkte også en annen smeltefabrikk i Prong Maduea i Nakhon Pathom, som var kilden til aluminiumsråstoffet som ble funnet på lastebilen. Fabrikken var heller ikke i drift, og det var ingen arbeidere i sikte.

På stedet beslagla myndighetene 12.387 tonn aluminiumsslagg og varme aluminiumstenger. Departementet for industriarbeid hadde beordret stenging av denne fabrikken i april på grunn av ulovlig drift.

Politi mistenkter at begge fabrikkene ble drevet av kinesiske statsborgere. Myndighetene vil finne og straffeforfølge de ansvarlige for den ulovlige driften ved fabrikken i Nakhon Pathom.

Virksomheten i Samut Sakhon er sålangt ikke sjekket.

Aluminiumsslagg er helseskadelig hvis det forurenset luft og vann. Det kan irritere øyne og hud og påvirke luftveiene.

Øverst: Politiet undersøker en aluminiumsmeltefabrikk i Nakhon Pathom-provinsen i Thailand i helgen. (Politifoto)

Kilde: Bangkok Post

RSS