Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Vannmangel i Korat



Mens flere provinser i nord er rammet av alvorlige oversvømmelser, spesielt Chiang Rai og Chiang Mai, står Nakhon Ratchasima i nordøst overfor vannmangel, og alle de 27 vannreservoarene er nå mindre enn halvfulle.

Lamtakong-reservoaret, som er hovedvannkilden for Mueang, Sung Noen, Si Khio, Kham Thalae So og Chalerm Phra Kiat, inneholder for eksempel 92,26 millioner kubikkmeter vann, 30,61 % av kapasiteten. Av dette er bare 25,21 % av vannet brukbart.

Vannstanden i reservoaret synker stadig, og en flere kilometer lang sandbanke er blitt blottlagt. I helgene er det mange som besøker reservoaret og kjører bilene sine ut på sandbankene for å ta seg en dukkert i vannet.

Andre steder beskrives vannstanden i reservoarene Lam Phra Phloeng, Nam Mun Bon og Nam Bon Lang som «moderat». 23 andre reservoarer inneholder til sammen 157,30 millioner kubikkmeter vann, noe som betegnes som «lavt».

Det nedre nordøstlige meteorologiske senteret spår at det for øyeblikket er mulighet for moderat nedbør i Pak Chong, Wang Nam Khiao, Khon Bujri, Soeng Sang, Dan Khun Thot og Si Khio, mens de 26 andre distriktene vil oppleve mindre nedbør.

Provinsen har stanset tilførselen av vann fra alle reservoarene til landbruksformål for å spare på vannet til forbruk.

Kilde: Thai PBS
RSS