Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Barnehageansatt arrestert for underslag av 2,8 millioner baht



Thailandsk politi har pågrepet en tidligere økonomiansvarlig i en barnehage for underslag av over 2,8 millioner baht. Den mistenkte er varetektsfengslet og siktet for korrupsjon.

Den mistenkte jobbet som økonomi- og regnskapsmedarbeider i en anerkjent barnehage i Nakhon Sawan-provinsen mellom 2012 og 2015. I denne perioden var hun ansvarlig for å administrere og innkreve registreringsavgifter for skolens tospråklige program fra foreldrene.

Etter å ha mottatt registreringsavgiftene fra foreldrene, skal den mistenkte ha brukt midlene til personlig bruk i stedet for å sette dem inn som skoleinntekter. Det totale underslaget beløp seg til 105 punkter, noe som tilsvarer 2.870.000 baht.

En påfølgende etterforskning avslørte uregelmessighetene i skolens økonomi, noe som førte til at det ble besluttet å ta ut tiltale mot kvinnen. Aktor tok ut tiltale, men den mistenkte møtte ikke opp, noe som førte til at det ble utstedt en arrestordre. Etter dette flyktet den mistenkte til et boligkompleks i Chiang Mai.

Den mistenkte ble til slutt pågrepet i dag og umiddelbart ført til straffedomstolen for korrupsjon og embetsforsømmelse i region 6 for å bli stilt for retten.

Kilde: The Thaiger
RSS