Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Chiang Rai sentrum flomrammet



Chiang Rai sentrum er nå oversvømt, med flomvann som når opp til midjen og fortsetter å stige på grunn av den overfylte Kok-elven.

Myndighetene kunngjorde torsdag morgen at veier og broer i Muang-distriktet er stengt, noe som påvirker tilgangen til viktige steder, inkludert Mae Fah Luang Chiang Rai internasjonale lufthavn, det femveis Pho Khun-krysset og provinshallen.

Evakueringen begynte onsdag kveld, da beboerne ikke kunne oppholde seg i boligene i første etasje på grunn av sterke strømmer. Det ble satt inn vannscootere for å hjelpe til med å evakuere dem som var fanget i det raskt strømmende vannet.

Mae Fah Luang Chiang Rai internasjonale lufthavn bekreftet torsdag morgen at driften var i gang, men at de enkelte flyselskapene var i ferd med å avgjøre statusen for ruteflyvningene.

Vietjet Air og Lion Air kansellerte alle flyvninger på Mae Fah Luang Chiang Rai internasjonale lufthavn torsdag. Flere flyselskaper kunngjorde at passasjerer kunne endre flyvningsdatoer uten å måtte betale gebyrer eller tilleggsavgifter.

Reisende kunne bruke en alternativ inngang i nærheten av flyplassens meteorologiske stasjon i stedet for hovedinngangen, ifølge flyplassledelsen.

Chiangrai Prachanukroh-sykehuset i Muang-distriktet meldte torsdag at det bare behandlet akutte tilfeller på dette tidspunktet.

Muang-distriktet er blant seks distrikter som er rammet av flom i Chiang Rai. De andre er Chiang Khong, Chiang Saen, Mae Chan, Mae Fah Luang og Mae Sai. Flomsituasjonen har påvirket mer enn 10 000 husholdninger. Tre dødsfall er rapportert i Mae Fah Luang.

Øvertst: Muang-distriktet i Chiang Rai er oversvømt torsdag morgen. (Foto: Disaster Response Association Thailand)

Kilde: Bangkok Post

RSS