Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Postbud-tabbe kostet en mann drømmejobben



En alvorlig glipp fra Thailand Post satte en stopper for en manns håp om å følge drømmen om å bli lærer, rett og slett fordi et viktig brev ikke ble levert.

Sadit Kruangjumpa sa at Ban Fang postkontor gjorde en uakseptabel feil da de unnlot å levere et ekspressbrev som var sendt til hans hjemmeadresse.

Dermed gikk han glipp av muligheten til å bli lærer.

Sadit bor i Bangkok, men hjemmeadressen hans er i Ban Fang i Khon Kaen-provinsen. Han var blant dem som besto utdanningsdepartementets test for søkere til ledige stillinger som lærerassistenter.

Han ble valgt ut til en stilling innenfor kvoten som er tildelt Secondary Education Service Area Office, som har ansvar for provinsene Phangnga, Phuket og Ranong.

Utdanningskontoret, som ligger i Phangnga, sendte et EMS-brev til hjemadressen hans i Khon Kaen den 3. juli, der de ba ham om å møte opp personlig til stillingen den 9. juli.

Men Sadit sa tirsdag at han aldri hadde mottatt dette viktige brevet, og at han derfor ikke hadde møtt opp på jobben som avtalt.

Ban Fang postkontor hevdet at de hadde forsøkt å levere brevet den 6. juli, men at postbudet måtte ta det med tilbake til kontoret fordi det ikke var noen hjemme på leveringstidspunktet. Postkontoret sa også at Sadit selv kom for å hente brevet fem dager senere.

Men Sadit har opptak fra et overvåkningskamera som han mener viser at ingen postbud kom hjem til ham for å levere brevet den 6. juli, slik postkontoret hevdet. Kameraet er installert i huset hans.

Ban Fan postkontor innrømmet til slutt at postbudet ikke leverte EMS-brevet fordi han var nyansatt, på kontrakt, og fortsatt ikke var helt kjent i jobben. De beklaget at han ikke hadde levert det viktige brevet.

Postkontoret sendte også et brev datert 11. juli til Secondary Education Service Area Office i Phangnga, der det sto at Sadit ikke hadde mottatt brevet før etter fristen 9. juli.

En dag senere sendte de et nytt brev til utdanningskontoret, der de innrømmet at en ansatt hadde gjort en tabbe som gjorde at mottakeren ikke hadde fått det viktige brevet innen fristen. De ba utdanningskontoret om å gi Sadit en ny sjanse.

Men det kan være for sent.

Den 9. juli la Secondary Education Service Area Office ut en Facebook-melding og bilder som viste 11 nyansatte undervisningsassistenter. Tre av dem hadde allerede deltatt på et introduksjonsprogram før de ble utplassert på skolene.

Sadit sa at han ikke var sikker på om utdanningskontoret vil gi ham en ny sjanse til å bli lærer.

– Jeg vet fortsatt ikke den egentlige grunnen til at posten ikke leverte brevet til meg, sier han. – Jeg gikk glipp av sjansen til å bli offentlig tjenestemann, selv om jeg hadde satset alt jeg hadde for å bestå eksamen.

Øverst: Et postbud kan avgjøre fremtiden din, slik som postbudet på Ban Fang postkontor i Khon Kaen, som ikke leverte et ekspressbrev og dermed mistet muligheten til å bli lærer. (Foto: Pattarapong Chatpattarasill)

RSS